Kínai édes-savanyú csirke, az olcsó büfés verzió nagytestvére

Ha csíped a „nyugatiasított" kínai fogásokat, és gyakran kívánod meg a büfés, egyszerre édes és savanyú csirkét, akkor vegyél egy nagy levegőt, és készítsd el magad: semennyi időbe sem telik, és legalább tudod, mi kerül bele. Pikáns fogás az ellentétek kedvelőinek!

Az édes-savanyú csirke egy igazán klasszikus, bár erőteljesen az európai ízlésre szabott kínai étel, amelyet a legtöbben félnek otthon megfőzni, ezért a nem túl biztató bolti szószos verzióját választják. Pedig sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk.

Ha csipázod a pikáns, egyszerre édes és sós, ellentétes ízérzeteket szimultán beindító fogásokat, melyek túlmutatnak a krumplifőzelék-csirkepörkölt-rakott krumpli (amúgy imádott) hármasán, vagy csak szimplán megfőznéd otthon a kedvenc büfés fogásodat, akkor ezt a receptet próbáld ki, Flóra nem téved! Hétköznapra és hétvégére is pazar lesz.

A mi édes-savanyú csirkénk roppanós és édes ananásszal valamint friss, színes zöldségekkel készül, és látványra sem utolsó….festeni sem lehetne szebbet!

Érdemes csirkecombfilét választani hozzá, mert sokkal szaftosabb és gazdagabb az íze.

A szósz hozzá pikáns és masszív – a kissé szélsőségesebb ízvilágot kedvelők tényleg imádni fogják!

Hozzávalók:

csirkecomb (filé), ketchup, almaecet, szójaszósz, chiliszósz, méz, fokhagyma, étkezési keményítő, napraforgóolaj, fehér hagyma, piros kaliforniai paprika, ananász, újhagyma, brokkoli, sárgarépa, só, bors, víz, rizs. Pontos recept itt!

Elkészítés:

Első körben összekeverjük az édes-savanyú szósz alapanyagait: a ketchuphoz adjuk a chiliszószt, az ecetet, a szójaszószt, a mézet, a reszelt fokhagymát, 2 nagy kanál étkezési keményítőt, egy csipet sót és vizet. Alaposan elkeverjük, és félretesszük.

A csirkecombfiléket kis falatnyi kockákra vágjuk, és 1 evőkanál olajjal, ízlés szerint sóval, borssal és a maradék étkezési keményítővel átforgatjuk.

Wokban vagy egy nagy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, hozzáadjuk a csirkedarabokat, majd alaposan lepirítjuk. Kivesszük, és félretesszük.

Ugyanebben az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, átpirítjuk a tetszőlegesen feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát, brokkolit, hagymát, kaliforniai paprikát. Mehet hozzá az ananász is.

Éppen csak annyira puhuljanak meg, hogy még ressek maradjanak. Mehet vissza bele a lepirított csirkehús, majd jöhet rá a kikevert édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk, és hagyjuk kicsit rotyogni, hogy a keményítő kifőjön

Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.

Nézd meg, Flóra hogy készítette el:

Recept, videó és fotók: Gerzsenyi Flóra

A 'kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel' teljes receptjét ide kattintva találod meg a teljes receptjét. Mentsd el későbbre, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nem hétköznapi recept itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...