Az omlós, citrommázas csirkecomb, ami színt visz a hideg napokba

Ebédre vagy vacsorára egyaránt gyorsan, egy óra alatt elkészíthető ez a különleges citromos-gyömbéres húsos fogás. Vigyázat, előre szólunk, hogy ha ezt az ételt megkóstolod, többé már nem lesz elég a sózott-borsozott sült csirkecomb.

Legyen szó hideg és komor téli estékről vagy forró, napsütötte nyári nappalokról, a kínai stílusú citrommázas csirke igazi favorit lehet ebédre és vacsorára is. Ez az omlós húsú, enyhén ragacsos mázban fürdő szaftos húsétel akár egy óra alatt is el tud készülni, remekül passzol hozzá egy egyszerű párolt zöldséges köret, egy adag tojásos sült rizs vagy némi pirított tészta is. Tekerd fel a sütőt 180°C-ra, és kezdj hozzá életed legfinomabb csirkecombjának elkészítésébe.

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Mi kell hozzá?

8 db csirke felsőcomb, 200 g citromlekvár, 1 db citrom (leve és reszelt héja), 2 gerezd fokhagyma (összezúzva), 1 evőkanál gyömbér (meghámozva és finomra reszelve), 1 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál napraforgó olaj, 2 db újhagyma zöldje (szeletelve)

Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. A citromlekvárt keverjük össze a zúzott fokhagymával, a finomra reszelt gyömbérrel, 1 evőkanál szójaszósszal, az olajjal, majd facsarjuk hozzá a citromunk felének levét.

A csirkecombokat fektessük egy alufóliával bélelt tepsibe, majd kanalazzuk rájuk a citromlekváros elegyünk felét. Ezután mehet az előmelegített sütőbe 15 percre!

A következő körben locsoljuk meg a combokat a tepsi alján összegyűlt szafttal, kanalazzuk rá a maradék máz másik felét is, majd mehet vissza a sütőbe 10 percre. Ezután újra jöhet a szafttal locsolás, majd újabb 10-15 perc sütés, amíg a csirkefelsőcombok teljesen átsülnek és megpirulnak.

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Végezetül facsarjuk rá a citromunk másik felének levét, szórjuk meg friss újhagyma zöldjével, és reszeljünk rá citromhéjat. Tálalhatjuk rizzsel, tojásos pirított rizzsel vagy tésztával, wokban sült zöldségekkel.

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Fotók és recept: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Ezeket a recepteket is próbáld ki!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...