Kínai büfés kedvenc: pirított tészta, ami 30 perc alatt az asztalra kerül

Ha imádod a kínai büfében a szójás spagettit, akkor ezért a félórás vacsiért egyszerűen megőrülsz majd! Mi is így voltunk vele.

Illatos-omlós csirke, százammagos csirke, pirított tészta - azt hiszem ez a hármas az, ami a hazai kínai büfék legnagyobb kedvence. Ezek közül az utóbbinak vannak tényleges gyökerei az anyaországban, ráadásul elkészíteni is ezt a legegyszerűbb, és nem is kell túl sokat az alapanyagok után turkálni a szupermarket ázsiai szekciójában.

Az egyetlen kérdéses pont a tészta lehet, hiszen eredendően egy tojásos kínai tészta kellene a kajához. Szóval nem a spagetti, ahogy azt a legtöbb helyen alkalmazzák idehaza.

De ha autentikus cuccot nem találunk, akkor is az olasz tésztánál szerintem jobb választás a smack levesekbe csomagolt száraztésztát felturbózni a wokban.

Ezt még főzni sem kell, elég ha leöntjük forró vízzel, és azalatt, amíg a zöldségeket felaprítjuk, meg is puhul a tészta.

Kínai büfés pirított tészta recpet

Amit nem érdemes viszont kispórolni belőle, az a szezámolaj. Marha intenzív íze van, úgyhogy egy kis üveggel is jó sokáig kihúzzuk, ezért megéri a befektetést, mert egekbe repít egy ennyire egyszerű, zöldséges tésztát is. Lehet még hozzáadni kevés gyömbért is, meg amúgy a zöldségeket is tetszőlegesek, szóval legyetek bátrak, és biztos vagyok benne, hogyha egyszer rákaptok az ízére, többé már nem fogjátok annyira kívánni az olajos-szójás spagettit a sarki büféből.

RECEPT

Kínai büfés pirított tészta - Kattints!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...