Kína a konyhában – szezámmagos csirke

Mióta a kínai gyorsbüfék megnyitották kapuikat, az egyik legnépszerűbb gyorséttermi fogás lett a kínai. Ha te is imádod, készítsd el velünk, és meglátod, jobb lesz, mint az „eredeti"!

Tizenéves történet

Azt hiszem, a kilencvenes évek legvégén történt, hogy az első kínai gyorsbüfé megjelent a kerületben, ahol felnőttem. Pont egybeesett a házunk gigantikus felújításával, na meg a nyári szünettel. Se iskola, se konyha, se fürdőszoba, a nagyit nem lehet minden nap fárasztani, úgyhogy a közeli kínai kínálata arra a nyárra erősen meghatározta az étkezésünket. Teszem hozzá, a kezdetekkor a tavaszi tekercs még tényleg tele volt zöldséggel és hússal, és a szecsuáni, valamint egyéb húsok sem keményítőből és kész thai szószból összekutyult szmöttyel voltak nyakon önve.

Tésztát! De milyet? >>

Édes-savanyú sertés

Egy régebbi Prima Konyha Magazinban találtam rá erre a receptre. Kicsit macerásnak tűnik, de ha belevág az ember  rájön, hogy nem is olyan veszélyes és az eredmény miatt mindenképpen ...

Kínai mangós csirke

Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan ...

Válogatós kiskamasz lévén, a saját ízlésemhez akkoriban legközelebb álló szezámmagos csirkemellel töltöttem a nyár nagy részét, hiszen valahol rántott hús, nem? Aztán visszaállt a rend, ismét lett konyhánk, édesanyám főztjével, kínaiban csak ritkán ettem, dicstelen kapcsolatunkra pedig egy szinte teljesen üres tavaszi tekercs és egy adag fonnyadt bundájú, olajtól tocsogó szezámmagos csirke tette rá a pontot. Meg egy kínai ismerős, aki beavatott a nagy titokba, miszerint a gyorséttermek kínálata azért erősen az európai ízléshez van igazítva. Elhatároztam, kínait legközelebb majd Kínában eszem, igazi autentikus környezetben, ahol nem a rántott csirke szójaszószos változatát teszik elém.

Még több kínai recept itt >>

10 perces kínai tészta

Újdonsült vegetáriánus életmódom nagy kihívás. Én, aki egyébként reggelire is pacalt ettem, nehezen tud még hosszászokni ehhez. De nem adom fel. Tegnap este épp Mrs. Smith-nek ...

Majdnem Kína

Hát, azért abba az autentikus kínai környezetbe még nem sikerült eljutnom, de sebaj. Jártam New Yorkban és San Franciscóban, ahol Ázsia után a világ legnagyobb kínai közössége él. Úgy gondoltam, az már majdnem olyan, mintha Kínában lennék. Elmentem a legeldugottabb utcába, ahová még betehettem a lábamat, kiválasztottam azt a helyet, ami a legeredetibbnek tűnt (és volt képes étlapja), és tanulmányozni kezdtem az étlapot. A harmadik sorban fedeztem fel a szezámmagos csirkét és ott fel is adtam a harcot. Vagy át lettem ejtve annak idején, és igenis létezik ez a fogás Kínában, vagy a globális világ még ide is beette magát. Úgyhogy kerestem egy olyan receptet, ami legalább összetevőiben kínai, és mióta megtaláltam AzEszternél, már nincs is olyan sok gondom a szezámmagos csirkével!

Takarékos almás csemegék >>

Készítsd el velünk a legfinomabb szezámmagos csirkét! >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...