25 perces kimchis pirított rizs, amit kötelező állott rizsből készíteni

Fél óra alatt bomba ázsiai egytálétel maradék rizsből? Igen, és már mutatjuk is, hogy készül. Jöjjön a kimchis sült rizs, más néven Kimchi Bokkeumbap (김치 볶음밥), amely csípős káposztával és folyós sárgájú tükörtojással a tetején csábít.

Soron következő kedvencünk, melyet elkészítettünk, a kimchis sült rizs, más néven Kimchi Bokkeumbap (김치 볶음밥), amely a koreai sült rizsek egyik legtutibb verziója. Hogy mi a legfőbb előnye azon kívül, hogy eszméletlen bomba az íze? Az, hogy kevesebb, mint fél óra alatt elkészül, ha van otthon egy kevés kimchid és másnapos maradék rizsed.

A koreaiak olcsó maradékmentő egytálétele

A koreai sült rizs alapja a kínai kel, mely tulajdonképpen nem is kínai, "csak" ázsiai, de ez most mellékes: tudtad, hogy ezt a kelfajtát sokkal könnyebb leveleire szedni és megmosni, mint a sima kelkáposztát? Ezen kívül roppanós, lédús, finom, és egyre több boltban beszerezhető nálunk is!

Kimchis pirított rizs, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

Mivel a koreai otthonokban szinte mindig akad maradék rizs és kimchi a hűtőben, ez a pirított egytálétel az egyik kedvenc, leggyakrabban bevetett receptjük, ha gyorsan ennének finomat, szerényen és olcsón.

A kimchi - teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

Az alapanyagok különlegesek, de megéri beszerezni őket

A koreaiak általában rövid szemű fehér rizst használnak hozzá otthon, de bármilyen más rizs, akár barna rizs és vegyes szemű rizs is jöhet, ha ezt a receptet választod.

Fontos továbbá, hogy egy-kétnapos rizst használj, a legtöbb sült rizsnél ez kritérium, így szaftosabb, jobban összetapad!

A rizsen kívül kell még hozzá a fent említett kínai kel, kimchi (azaz fermentált, általában kínai kelből vagy retekből készült csípős koreai savanyúság, mely meghódította a világot), szójaszósz, pirított bacon és enoki gomba (ezek ketten elhagyhatóak), fehér hagyma, szójaszósz, szezámolaj, chilipaszta vagy gochujang (koreai chilipaprika-massza), tojás (tükörtojásként), újhagyma és tengeri hínár.

Kimchis pirított rizs (Kimchi Bokkeumbap) - teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Hering András

A 'Kimchis pirított rizs' teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Recept és fotók: Hering András

Ha további koreai finomságokra vágynál:

Csípős koreai coleslaw

Kíváncsiak vagytok ennek a szuperkönnyű, koreai káposztasalátának a receptjére? Hasonlóval már biztosan találkoztatok a kínai gyorsbüfék kínálatában, bár azok általában erősen ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...