Elképesztő áron a magyar kígyóuborka – Ennyibe kerül most

A tavalyi árhoz képest átlagosan 250 forinttal drágult a piacon a magyar uborka.

Pár kivételtől eltekintve szinte csak emelkedő zöldségárakról számolt be az Agrárközgazdasági Intézet, a behir.hu cikke szerint azonban egyértelműen a kígyóuborka drágulása lett a legmeghatározóbb.

Másfélszeresére nőtt az uborka kilós ára egy év alatt

A tavalyi árakkal összehasonlítva a fogyasztók számára is is szembetűnővé válnak az áremelkedések. Míg a fejes káposzta idén a 15. héten átlagosan 165 forintos kilós áran volt kapható, addig tavaly ugyanezen a héten a zöldség ára 22 százalékkal volt alacsonyabb. A hazai primőráru még ennél is jóval drágább, a fejes káposzta jelenleg átlagosan 460 forintért kapható.

A drágulás egyértelműen a kígyóuborkánál a legszembetűnőbb, míg tavaly a 15. héten átlagosan 460 forintért volt kapható a Magyarországon zöldség kilója, addig most 700 forint/kilogrammos átlagáron kapható a magyarok egyik kedvenc szendvicsfeltétje.

Az apró méretű (6-9 centiméteres) berakó uborka is 37 százalékkal drágult tavalyhoz képest, jelenleg átlagosan 1200 forint/kilogrammos áron adják. Valamivel alacsonyabb lett a belpiaci spenót ára (680 forint/kilogramm), a sóska ára pedig négy százalékkal emelkedett, leggyakoribb kilós ára a piacon 725 forint körül mozog.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...