Szuper tésztát készíteni nem annyira egyszerű, egyszerre kell figyelni arra, hogy ne főzzük túl, és az ízesítés is akkor jó, ha krémes és lágy a végeredményünk, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. A carbonaraamennyire könnyűnek tűnik, annyira fontos, hogy az alapokat jól sajátítsuk el, hogy nagyszerű is legyen a végeredményünk.
Massimo Bianchi, olasz szakács elárulta a titkot, egészen pontosan ötöt, amitől igazán autentikus változatot varázsolhatunk ebből a klasszikus tésztaételből. Érdemes megfontolni, hogy ezzel a miénk legyen a legfinomabb recept.
A hiteles és hagyományos carbonárát mielőtt főzés után forrón bekanalazzuk, így kell otthon elkészítenünk. A hozzávalóink: tojás, extra szűz olívaolaj, guanciale (sertésszalonna), sajt (legjobb a parmezán és a pecorino keveréke), valamint a kihagyhatatlan spagetti, ebből is érdemes jobb minőségűt választani.
Elsőként hevítsük fel az olívaolajat a serpenyőben, majd a guanciale-t addig főzzük, amíg szép és ropogós lesz. Ezt követően a tojássárgáját és a fehérjét keverjük össze a sajttal és bátran fűszerezzük meg fekete borssal és sóval. A végére már csak a tészta főzése marad hátra, amit al dente készítsünk, tehát a kulcs, hogy ne főzzük szét, kicsit "harapós" maradjon a közepe, majd szűrjük le. A sajtos keverékhez adjuk hozzá a tésztát és a guanciale-t és minél gyorsabban dolgozzuk össze. Ha esetleg kicsit száraznak érezzük, a tészta főzővizéből öntsünk hozzá.
Ennyire egyszerű, kész is vagyunk és mindenki garantáltan imádni fogja!
Ezeket olvastad már?
Nézd meg, hogy néz ki a McDonald's 10 éve rohadó...
Izlandon 2009-ben zárt be az utolsó McDonald's étterem, egy helyi lakos pedig még az utolsó napon vásárolt egy sajtburgermenüt, amit azóta is vitrinben őriz.
Masszi- Rigó CsillaMiért szereti valaki a csípőset, és a másik miért sír...
Az emberiség nagy rejtélyei közé tartozik, valaki miért rajong a csípős ételekért - egészen eddig, mert most eláruljuk, kiből lesznek a chilirajongók!
Országh KittiNosalty-kvíz: Hány sztárszakácsot ismersz fel a fotókon?
Ezen a héten sztárszakácsokat, gasztronómiai szakembereket mutatunk nektek, a kérdés pedig az, hányat ismersz fel a következő hírességek közül?
Nosalty