Kiderült a tökéletes carbonara spagetti titka

Eddig nem sikerült, vagy épp azt hitted megfelelő a carbonara tésztád? Ha ezt az 5 dolgot betartod, akkor lesz igazán tökéletes!

Szuper tésztát készíteni nem annyira egyszerű, egyszerre kell figyelni arra, hogy ne főzzük túl, és az ízesítés is akkor jó, ha krémes és lágy a végeredményünk, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. A carbonaraamennyire könnyűnek tűnik, annyira fontos, hogy az alapokat jól sajátítsuk el, hogy nagyszerű is legyen a végeredményünk.

Massimo Bianchi, olasz szakács elárulta a titkot, egészen pontosan ötöt, amitől igazán autentikus változatot varázsolhatunk ebből a klasszikus tésztaételből. Érdemes megfontolni, hogy ezzel a miénk legyen a legfinomabb recept.

A hiteles és hagyományos carbonárát mielőtt főzés után forrón bekanalazzuk, így kell otthon elkészítenünk. A hozzávalóink: tojás, extra szűz olívaolaj, guanciale (sertésszalonna), sajt (legjobb a parmezán és a pecorino keveréke), valamint a kihagyhatatlan spagetti, ebből is érdemes jobb minőségűt választani.

Kolbászos carbonara

A technika klasszikus, az alapanyagok már kevésbé, hiszen a pancettat fültölt kolbászra cseréltem, ami fergeteges plusz ízt ad neki, a végén pedig a színe kedvéért egy löket friss ...

Elsőként hevítsük fel az olívaolajat a serpenyőben, majd a guanciale-t addig főzzük, amíg szép és ropogós lesz. Ezt követően a tojássárgáját és a fehérjét keverjük össze a sajttal és bátran fűszerezzük meg fekete borssal és sóval. A végére már csak a tészta főzése marad hátra, amit al dente készítsünk, tehát a kulcs, hogy ne főzzük szét, kicsit "harapós" maradjon a közepe, majd szűrjük le. A sajtos keverékhez adjuk hozzá a tésztát és a guanciale-t és minél gyorsabban dolgozzuk össze. Ha esetleg kicsit száraznak érezzük, a tészta főzővizéből öntsünk hozzá.

Ennyire egyszerű, kész is vagyunk és mindenki garantáltan imádni fogja!

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...