Kiderült a tökéletes carbonara spagetti titka

Eddig nem sikerült, vagy épp azt hitted megfelelő a carbonara tésztád? Ha ezt az 5 dolgot betartod, akkor lesz igazán tökéletes!

Szuper tésztát készíteni nem annyira egyszerű, egyszerre kell figyelni arra, hogy ne főzzük túl, és az ízesítés is akkor jó, ha krémes és lágy a végeredményünk, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. A carbonaraamennyire könnyűnek tűnik, annyira fontos, hogy az alapokat jól sajátítsuk el, hogy nagyszerű is legyen a végeredményünk.

Massimo Bianchi, olasz szakács elárulta a titkot, egészen pontosan ötöt, amitől igazán autentikus változatot varázsolhatunk ebből a klasszikus tésztaételből. Érdemes megfontolni, hogy ezzel a miénk legyen a legfinomabb recept.

A hiteles és hagyományos carbonárát mielőtt főzés után forrón bekanalazzuk, így kell otthon elkészítenünk. A hozzávalóink: tojás, extra szűz olívaolaj, guanciale (sertésszalonna), sajt (legjobb a parmezán és a pecorino keveréke), valamint a kihagyhatatlan spagetti, ebből is érdemes jobb minőségűt választani.

Elsőként hevítsük fel az olívaolajat a serpenyőben, majd a guanciale-t addig főzzük, amíg szép és ropogós lesz. Ezt követően a tojássárgáját és a fehérjét keverjük össze a sajttal és bátran fűszerezzük meg fekete borssal és sóval. A végére már csak a tészta főzése marad hátra, amit al dente készítsünk, tehát a kulcs, hogy ne főzzük szét, kicsit "harapós" maradjon a közepe, majd szűrjük le. A sajtos keverékhez adjuk hozzá a tésztát és a guanciale-t és minél gyorsabban dolgozzuk össze. Ha esetleg kicsit száraznak érezzük, a tészta főzővizéből öntsünk hozzá.

Ennyire egyszerű, kész is vagyunk és mindenki garantáltan imádni fogja!

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...