Kiderült, mivel van tele a Subway szendvicseihez használt pékáru

Eddig is sejtettük, hogy ez az adalék a gyorséttermek áduásza, na de hogy ennyi kerüljön egy kenyérbe?!

Ha nem tudnád, mi az (egyik) oka annak, hogy random, és megmagyarázhatatlannak tűnő, kínzó hullámokban tör rád néha a gyorséttermi ételek utáni vágy, akkor most elmondjuk: gyakorlatilag mindenbe kerül cukor, még a sós fogásokba is, és igen, még a kenyerekbe, zsömlékbe, pékárukba is.

Ez derült ki most az íreknél is a Subway szendvicskenyeréről, amikor is a gyorsétterem-lánc egyik partnere áfamentesíteni akarta a cég szendvicseinek alapanyagát, de kiderült, hogy ez a kitétel csak az alapélelmiszerekre (kenyér, tej, tea, kávé, stb.) vonatkozik, élvezeti cikkekre és cukros élelmiszerekre nem.

Cukros szendvics

A Guardian cikke szerint egy 15 centiméteres Subway-szendvicshez használt pékáruban 5 gramm cukor van, ami csupán 0,8 grammal kevesebb, mint amennyi a McDonald’s Big Mac szendvicsébe kerül. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy a cukortartalom a lisztmennyiség 10 százaléka, ami nem teszi lehetővé az áfamentességet. (A hivatalos cukorlimit a lisztmennyiség max. 2%-a.)

Mi azt ajánljuk, inkább készíts magadnak egy dögös szendvicset:

Az ügy bíróságra is került, ahol eldőlt: a Subway szendvicse nemhogy kenyérnek nem számít, de inkább sorolható a cukrászati termékek közé.

Kérdés már csak az: zavarja-e ez a fogyasztókat vagy sem?

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

forrás: foodandwine/nlc

fotó: getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek