- Aki gyakran jár McDonald’s-ban, tudja, hogy az ott felszolgált Coca-Cola teljesen más, mint a többi gépi kóla, és természetesen az üveges és dobozos kiszerelésűektől is különbözik.
- Aki egyszer kipróbálta, biztosan rákattan, mert valami miatt olyan vonzó.
- A Spoon University újságírója utána járt, miért van ez.
- Sőt, mi is megkérdeztük a hazai McDonald’s illetékeseit az amerikai és a magyar viszonyok hasonlóságáról.
- Ezek a McDonald’s-os kólatények:
Vízszűrő berendezés
- A McDonald’s honlapja szerint a gyorsétteremlánc sokkal komolyabb vízszűrő berendezést használ, mint vetélytársai, és ami még fontosabb, sok pénzt költ a rendszerek karbantartására is.
- Friss víz = friss Coke
Hőmérséklet
- A McDonald’s nemcsak a vízszűrőt, hanem a szóda minőségét is nagyon komolyan veszi. Van egy hűtőcső, ami a hűtőtől egészen a kiadó ablakig vagy a pultban álló spricniig vezet, ahol pohárba adagolják a kólát. Ezen halad keresztül a víz, és amire a folyamat végére ér, szinte fagyos állapotig hűl. Ez az alacsony hőmérséklet szükséges a maximális széndioxid eléréséhez. Az így kiadott kóla lesz a tökéletes buborékos Coke, ami állítólag sokkal hosszabban megtartja széndioxid-tartalmát, mint más gyorséttermekben kapható társai.
- Az oldal ajánlása szerint: sose rendelj kólát jég nélkül, ez elengedhetetlen a tökéletes víz-szirup kombóhoz!
Szirup
- Ahogy a víz hőmérsékletére, a szirupéra is figyelnek az éttermekben: a frissesség érdekében előhűtik, mielőtt az adagolóhoz ér.
Szívószál
- Figyelted, hogy a Mekiben vastagabb a szívószál, mint máshol? Az étterem honlapján erre is ott a válasz: azért van ez így, mert nagyobb dózisban jobban beüt az igazi Coke-érzés. Ez a titok nyitja, semmi más.
Magyar vonatkozás
Megkérdeztük a magyar McDonald’s képviselőjét, hogyan zajlik ez nálunk, a cég állásfoglalását itt olvashatod:
- "A McDonald's magyarországi éttermeiben a Coca-Cola sztenderdje és előírásai alapján készítjük, tároljuk és szolgáljuk fel az üdítőgépből kapható valamennyi üdítőnket."