Kiderült, melyik a legfinomabb hazai fagyi!

Szegeden szakértő zsűri szavazta meg, amelyik a nyár legfinomabb fagylaltja.   

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2018-ban ismét megrendezte az Év Fagylaltja versenyt Szegeden, a Virág Cukrászdában. A megmérettetés célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A versenyre idén 41 cukrász 72 fagylaltot nevezett be, nem volt olyan íz, amit kötelezően el kellett készíteni - mindenki szabadjára engedhette a kreativitását. Az elkészült finomságokat négy kategóriában tizennégy fős szakmai zsűri egy "Közönség zsűri" is pontozta.

A győztes fagyi

A tizenkét éve működő családi cukrászdában, agyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhelyben édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat bazsalikomos málnafagyijával, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

Somogyi Renáta

A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

via cukraszat.net, MTI

Ezeket olvastad már?

10 hűsítő fagylalt recept

Nagyon vártuk már, és végre megérkezett a jó idő! Ahogy a higany szála felkúszik, úgy érdemes megtölteni a fagyasztónkat hűsítő finomságokkal. Mi ezekre szavazunk!

Dávid
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek