Végre kiderült, Veres Istvánképviseli aBocuse d’Or európai döntőjén Magyarországot.
Istvánnak, a budapesti Babel séfjénekés csapatának május 28-29-én szurkolhatunk a Tallinnban megrendezésre kerülő válogatón, amit a Lyon-i világdöntő követ majd.
Az első három helyezett a következő:
Veres István és Molnár Bence commis (Babel)
Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis (Hunguest Hotel Aqua-Sol)
Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis (Societé)
A versenyzőknek haltémában meleg előételt kellett prezentálniuk, melynek kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és a meglepetés zöldség. A hústéma során meleg főfogást kellett elkészíteniük, melynek kötelező alapanyagai: 7 db fürj (májjal és szívvel együtt), 2 db kacsamáj, 1 üveg vörösbor.
A versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz,commis-ként a magyar döntőhöz hasonlóan Molnár Bencenyújt segítséget.
A magyar csapat coach-a Volenter István, aki 2010 óta folyamatosan részt vesz a Bocuse d’Or hazai életében, négyszer jutott be a magyar döntőbe. Coach-ként sem először debütál majd a nemzetközi porondon, tavaly Lyonban coach-ként vett részt a Catering Cup világbajnokságon, az Albatros csapatában.
Tegnap aBocuse d’Orhazai döntősei aMETROközel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatták össze a versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derült ki az is, hogy az öt, eddigtitokban tartott zöldségközül a fejes káposzta lett az a hozzávaló, amit kötelezően használniuk kellett a versenyzőknek.
A S.Pellegrino Fenntartható Gasztronómia Különdíját Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol étterem séfje kapta. A Nespresso Legjobb konyhai munka díját Veres István, a Babel séfje érdemelte ki.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Hamarosan kiderül a Bocuse d’Or hazai döntősei számára a titkos...
A METRO február 4. és 6. között három nívós szakácsversenynek is alapanyagokat biztosít, a Bocuse d’Or hazai döntései számára pedig kiderül a piacozáson a titkos összetevő.
NosaltyNem mindennapi szárnyas lesz az idei Bocuse d'Or húsalapanyaga
Ismét nem éppen hétköznapi hús és halfajta lesz a főszereplő a Bocuse d'Or idei európai válogatóján, ami ebben az évben Tallinban kerül megrendezésre.
NosaltyA Bocuse d’Or budapesti döntőjén a fenntarthatóság is díjat érdemel...
Idén egy új elismerést is szerezhetnek a versenyzők: a fenntartható főzést különdíjjal jutalmazza a S.Pellegrino a rangos eseményen.
Nosalty