Kiderült, ki képviseli a magyarokat a Bocuse d’Or európai döntőjén

Veres István képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai válogatóján, Tallinnban. 2020 májusában a Babel étterem séfjének és csapatának szurkolhatunk.

Végre kiderült, Veres Istvánképviseli aBocuse d’Or európai döntőjén Magyarországot.

Istvánnak, a budapesti Babel séfjénekés csapatának május 28-29-én szurkolhatunk a Tallinnban megrendezésre kerülő válogatón, amit a Lyon-i világdöntő követ majd.

Az első három helyezett a következő:

Veres István és Molnár Bence commis (Babel)

Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis (Hunguest Hotel Aqua-Sol)

Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis (Societé)

A versenyzőknek haltémában meleg előételt kellett prezentálniuk, melynek kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és a meglepetés zöldség. A hústéma során meleg főfogást kellett elkészíteniük, melynek kötelező alapanyagai: 7 db fürj (májjal és szívvel együtt), 2 db kacsamáj, 1 üveg vörösbor.

A versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz,commis-ként a magyar döntőhöz hasonlóan Molnár Bencenyújt segítséget.

A magyar csapat coach-a Volenter István, aki 2010 óta folyamatosan részt vesz a Bocuse d’Or hazai életében, négyszer jutott be a magyar döntőbe. Coach-ként sem először debütál majd a nemzetközi porondon, tavaly Lyonban coach-ként vett részt a Catering Cup világbajnokságon, az Albatros csapatában.

Tegnap aBocuse d’Orhazai döntősei aMETROközel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatták össze a versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derült ki az is, hogy az öt, eddigtitokban tartott zöldségközül a fejes káposzta lett az a hozzávaló, amit kötelezően használniuk kellett a versenyzőknek.

A S.Pellegrino Fenntartható Gasztronómia Különdíját Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol étterem séfje kapta. A Nespresso Legjobb konyhai munka díját Veres István, a Babel séfje érdemelte ki.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek