Kiderült, ki képviseli a magyarokat a Bocuse d’Or európai döntőjén

Veres István képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai válogatóján, Tallinnban. 2020 májusában a Babel étterem séfjének és csapatának szurkolhatunk.

Végre kiderült, Veres Istvánképviseli aBocuse d’Or európai döntőjén Magyarországot.

Istvánnak, a budapesti Babel séfjénekés csapatának május 28-29-én szurkolhatunk a Tallinnban megrendezésre kerülő válogatón, amit a Lyon-i világdöntő követ majd.

Az első három helyezett a következő:

Veres István és Molnár Bence commis (Babel)

Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis (Hunguest Hotel Aqua-Sol)

Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis (Societé)

A versenyzőknek haltémában meleg előételt kellett prezentálniuk, melynek kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és a meglepetés zöldség. A hústéma során meleg főfogást kellett elkészíteniük, melynek kötelező alapanyagai: 7 db fürj (májjal és szívvel együtt), 2 db kacsamáj, 1 üveg vörösbor.

A versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz,commis-ként a magyar döntőhöz hasonlóan Molnár Bencenyújt segítséget.

A magyar csapat coach-a Volenter István, aki 2010 óta folyamatosan részt vesz a Bocuse d’Or hazai életében, négyszer jutott be a magyar döntőbe. Coach-ként sem először debütál majd a nemzetközi porondon, tavaly Lyonban coach-ként vett részt a Catering Cup világbajnokságon, az Albatros csapatában.

Tegnap aBocuse d’Orhazai döntősei aMETROközel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatták össze a versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derült ki az is, hogy az öt, eddigtitokban tartott zöldségközül a fejes káposzta lett az a hozzávaló, amit kötelezően használniuk kellett a versenyzőknek.

A S.Pellegrino Fenntartható Gasztronómia Különdíját Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol étterem séfje kapta. A Nespresso Legjobb konyhai munka díját Veres István, a Babel séfje érdemelte ki.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...