Kiderült, ki képviseli a magyarokat a Bocuse d’Or európai döntőjén

Veres István képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai válogatóján, Tallinnban. 2020 májusában a Babel étterem séfjének és csapatának szurkolhatunk.

Végre kiderült, Veres Istvánképviseli aBocuse d’Or európai döntőjén Magyarországot.

Istvánnak, a budapesti Babel séfjénekés csapatának május 28-29-én szurkolhatunk a Tallinnban megrendezésre kerülő válogatón, amit a Lyon-i világdöntő követ majd.

Az első három helyezett a következő:

Veres István és Molnár Bence commis (Babel)

Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis (Hunguest Hotel Aqua-Sol)

Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis (Societé)

A versenyzőknek haltémában meleg előételt kellett prezentálniuk, melynek kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és a meglepetés zöldség. A hústéma során meleg főfogást kellett elkészíteniük, melynek kötelező alapanyagai: 7 db fürj (májjal és szívvel együtt), 2 db kacsamáj, 1 üveg vörösbor.

A versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz,commis-ként a magyar döntőhöz hasonlóan Molnár Bencenyújt segítséget.

A magyar csapat coach-a Volenter István, aki 2010 óta folyamatosan részt vesz a Bocuse d’Or hazai életében, négyszer jutott be a magyar döntőbe. Coach-ként sem először debütál majd a nemzetközi porondon, tavaly Lyonban coach-ként vett részt a Catering Cup világbajnokságon, az Albatros csapatában.

Tegnap aBocuse d’Orhazai döntősei aMETROközel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatták össze a versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derült ki az is, hogy az öt, eddigtitokban tartott zöldségközül a fejes káposzta lett az a hozzávaló, amit kötelezően használniuk kellett a versenyzőknek.

A S.Pellegrino Fenntartható Gasztronómia Különdíját Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol étterem séfje kapta. A Nespresso Legjobb konyhai munka díját Veres István, a Babel séfje érdemelte ki.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...