Kiderült, hol kerül a legtöbbe az étel - ezek a világ legdrágább helyei

A világ egyes részein egyetlen tál étel többe kerül, mint amit egy ember egy nap alatt munkával megkeres. Mutatjuk, mely országokban a legdrágább az étel.

Párizs, New York, London, Madrid - néhány város a világból, ahol drágának gondoljuk az ételt, valójában azonban, ha az emberek átlagkeresetét nézzük, egyáltalán nem így van. Az ENSZ Világélelmezési Programja és a Mastercard által készített kutatásból kiderül, hogy a világ legdrágább helyeit egészen máshol kell keresni.

New Yorkban például az olyan egyszerű ételeknek, mint a rizs vagy bab, 1,2 amerikai dollár (kb. 260 forint) az ára, ami az átlagos napi kereset 0,6 százaléka.Ezzel szemben Dél-Szudánban ezekért az egyszerű ételekért egy és fél napot kellene dolgozni.

Íme a világ öt helye, ahol a napi átlagkeresetek nézve a legdrágább az étel:

Vízre várakozó gyerekek Dél-Szudánban. Az afrikai országban a megfelelő vízellátás sincs biztosítva

1. Dél-Szudán

2. Nigéria

3.Dajr ez-Zaur, Szíria

4. Malawi

5. Kongói Demokratikus Köztársaság

A kutatók szerették volna arra is felhívni a figyelmet, hogy ezek a helyek miért kerülnek a szegénység ördögi körébe. Az élelmiszerhiány mögött általában háborús konfliktusok és a rossz közbiztonság áll. Az ENSZ adatai szerint több mint 20 millió embert fenyeget folyamatosan az éhínség például Jemenben, Szomáliába, Dél-Szudánban és Nigériában.

Legközelebb tehát gondolkozzunk, mielőtt az ételt a szemétbe dobnánk! Van, ahol több napot is dolgozni kell az általunk kidobásra ítélt fogásért.

Ezeket olvastad már?

via CNN

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...