Hamarosan új környezetben találkozhatunk Palágyi Eszterrel. A neves séf a Costes Group után a 2020-ban a Matild-palotában megnyíló Luxury Collection Hotelben folytatja.
Palágyi Eszter nevét első sorban a Costesből ismerettük meg, ahol négy évig tevékenykedett konyhafőnökként. Bár az elmúlt fél évben a Michelin-csillagos séfnek kényszerpihenőre volt szüksége egy komoly betegség miatt, 2020-ban ismét a konyhapult mögé - írja a Magyar konyha.
Eszter a Costes után 2020-tól a Matild-palotában folytatja munkáját a hamarosan megnyílóLuxury Collection Hotel séfje lesz, előtte azonban még a Bocuse d’Or verseny hazai válogatóján indul el versenyzőként, immáron a Matild-palota támogatásával. A válogató során hat séf juthat majd tovább a februári magyar döntőbe, ahol eldől, ki képviseli hazánkat az európai selejtezőn, a Bocuse d’Or Tallin 2020-on.
A séf két étellel készül, aminek elkészítéséhez három és fél óra áll majd rendelkezésére. Eszter szerint a nehezítést igazán az fogja okozni, hogy a Bocuse d'Or válogatóján rengeteg szabályt kell betartani egy időben, a magát lázadó típusnak tartó Eszter azonban úgy véli, a válogató során bele fog rázódni az új helyzetbe.
"A másik nehezítés, hogy főleg magammal szoktam versenyezni, most pedig egy nehéz időszakon vagyok túl, úgyhogy jelenleg ismerkedem ezzel a helyzettel. Munkahelyváltás, fél év kényszerpihenő, két műtét, de lekopogom, túléltem, csináljunk úgy, mintha ez nem is lett volna, mert most rengeteg dolog vár rám.”
2020. júniusától viszont teljesen új helyen és környezetben, a Matild-palota luxusszállodájában találkozhatunk majd, ahol egy 130 szobás, 700 fő befogadására képes közegben mutatja majd meg külföldi és hazai vendégeknek a magyar konyha sava-borsát.
A Matild-palota olyan műemlék-épület, amelynek felújítása során is fontos, hogy megőrizze a hangulatát, felelevenítse a régi Belvárosi Kávéház és Lido Mulató atmoszféráját. A hely konyhájában a gondosan elkészített magyar ételek lesznek a középpontban, amelyet három szóban jellemeznek az alkotók: A Matild-stílus: szofisztikált, modern, magyar.
"Biztosan lesz mangalica, tokhal és kaviárja, de a reggelinél, ami természetesen inkább nemzetközi kínálat lesz, megjelennek majd magyar klasszikusok, mint a túrós táska, kakaós csiga, talán még a számomra nagyon kedves töltött zsemle is. Széles lesz a paletta, de olyan ételeket és atmoszférát szeretnénk, amiért szívesen visszatérnek a vendégek. Sokan elfelejtik, pedig a legfontosabb, hogy a vendég az első, az ő elégedettsége. Örülök, hogy itt nem csak 20-30 emberre főzünk majd, hiszen ez egy hatalmas létesítmény lesz, nagyon sok féle szegmenst kell maradéktalanul kielégítenünk, ami óriási kihívás.” - meséli Palágyi Eszter, aki a hotel teljes ételkínálatért felel majd.
Az új luxusszálloda tervei szerint a jövőben Európa legszebb skybarját is megnyitja majd, ahonnan 270 fokos kilátás nyílik majd egész Budapestre.
Nyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Gyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
A kivi igazi ínyencség a téli hónapokban, hámozása azonban egy olyan pont, ami kicsit elveheti a kedvet a fogyasztásától, pláne ha már túlérett. Felesleges „gányolás" helyett inkább könnyítsd meg saját magad dolgát ezzel az egyszerű trükkel!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...