A magyar lángos rajongók szavazatai alapján 2018-ban a bajai Sugóparti Lángossütő végzett a Lángos Voks verseny első helyén, ebben az évben ők nyerték el a megtisztelő „Vénusz kedvenc lángosozója 2018” címet, illetve az 500 liter napraforgó-étolaj nyereményt.
A nyertes a csodálatos bajai Sugovica folyó partján süti díjnyertes lángosait, amelyek tésztája a szavazók egyöntetű véleménye szerint közepesen vastag, kellően ropogós, és éppen annyi sajt és fokhagyma kerül rá, amennyitől ellenállhatatlanul finom lesz. A Sugó-part népszerű lángosa már évtizedekkel ezelőtt fogalommá vált a déli országrészben, mindig is hozzátartozott a bajai életérzéshez, a Sugovica hangulatához. A lángossütő 2011 őszén megújult, ugyanakkor retro hangulatát megtartotta – a lángos viszont a régi, hagyományos recept szerint készül. A tulajdonos, Szabó Richárd szakértelem és emberség terén is példaértékű, ugyanis a téli nagy hidegben többször előfordult, hogy a lángosozó ajtaja nyitva állt azok előtt is, akik nem feltétlenül fogyasztani, hanem csak átmelegedni szerettek volna náluk. Ők a hivatalos zárás után is maradhattak a fűtött üzlethelyiségben, és meleg teával kedveskedtek nekik. A nyeremény 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj így kétségkívül nagyon jó helyre kerül.
Az ezüstérmet a Flórián téri aluljáró lángosozójának ítélték oda a lángos kedvelői, míg a bronzérmes a mezőkövesdi Csini Büfé lett, akik 300, illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek.
A különdíjat, azaz a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója 2018” címet, illetve az ezzel együtt járó 500 liter Vénusz napraforgóolaj nyereményt immár egyhuzamban ötödik éve a Tihanyi Piac Lángos Sütői hozták el, akik kitartása és lelkesedése, illetve népszerűsége hosszú évek óta töretlen.
Lángosreceptek:
Az idei verseny véget ért, azonban a Lángos Voksra nevezett 499 lángosozó az év további részében is elérhető a www.langosvoks.hu oldalon, amely egyúttal Magyarország legnagyobb lángos adatbázisa.
Ezeket olvastad már?
13 ropogós strandos lángos otthon elkészítve
Nem kell feltétlenül strandra mennünk ahhoz, hogy lángost lakmározzunk. Minimális erőbefektetéssel te is elkészítheted, biztosan finomabb lesz, mint a "parti" verzió.
Nosalty12 ellenállhatatlan krumplis lángos
A lángos a nyár alapkelléke, hiába olajos és nehéz étel, muszáj minimum egyszer befalnunk egyet a strandon - vagy otthon elkészíteni! Most krumplisakat mutatunk:
Nosalty5 ok, amiért teljes hülyeség fokhagymanyomót használni
A fokhagymanyomó szerintünk sem az élet főbb találmányai közé tartozik, főleg, ami a tisztítását illeti. Na de mi az azmég, ami miatt nem éri meg?
Brecz JuditRopogós balatoni lángos házilag, ami kizárt, hogy csalódást okozzon
Ha azt hiszed, hogy képtelenség otthon ropogós, nem olajtól ázott, könnyűtésztás lángost alkotni, akkor erre most rácáfolunk! A receptet egyenesen a Balaton partjáról hoztuk.
Dávid