Kiderült: ez a 10 vidéki étterem a legjobb

A legifjabb séftehetséget és az ország leginnovatívabb konyháját vidéken kell keressük, a vidéki éttermek közül továbbra is az Anyukám mondta a legjobb.

A Dining Guide idén is összeállította a legjobb éttermeket felvonultató listáját. Jó hír, hogy a vidéki éttermi kínálat egyre erősebb, továbbá az is, hogy nem egy régióban összpontosulnak a legjobb helyek. Encs, Tata, Balatonszemes, Szeged, Villány, Balatonfüred, Őriszentpéter, Eger és Érsekcsanád. Ha idén szeretnénk ezeket a helyeket végiglátogatni, ezek a helyiségek, melyek feltétlenül említést érdemelnek. A legjobb 20 étterem közé idén a Platán és a Kistücsök, a legjobb 10 étterem közé az Anyukám mondta fért be.

Anyukám mondta

A KistücsöknélPohner Ádám sous chefet is meg kell említeni, aki ez év elején Lyonban a Bocuse d’Or­on képviselte Magyarországot a szakácsverseny világdöntőjén.

A Pajta séfje,Farkas Richárd 2019­-ben a Dining Guide Ifjú Séftehetsége díj tulajdonosa lett, a Miele támogatásával.

Farkas Richárd

A Tiszavirág étterem séfjét, Kurucz Attilát és újító, modern magyar étlapját a Dining Guide 2019­-ben a METRO támogatásával az Év Innovatív Konyhája díjjal ismerte el.

Következzenek a vidék legjobb éttermei a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint:

1. Anyukám Mondta / Encs2. Platán / Tata3. Kistücsök / Balatonszemes4. Tiszavirág / Szeged5. Sauska48 / Villány6. Bistro Sparhelt / Balatonfüred7. Pajta / Őriszentpéter8. Macok / Eger9. Neked főztem / Balatonfüred10. Rév Csárda / Érsekcsanád

Kurucz Attila

A Dinig Guide szerkesztősége több mint 200 étterem meglátogatását követően dönti el az éttermek TOP100-as listáját. Anonim tesztelők ezt követően az év folyamán többször is ellátogatnak a helyekre. A legjobb 20 éttermet nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így alakul ki a legjobb 10 étterem sorrendje. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2019-es kiadványa már kapható az újságárusoknál. A kiadvány több mint 200 hazai étterem leírását tartalmazza, több mint 100 alternatív vendéglátóhelyet és 25 cukrászdát listáz.

Ezt láttad már?

Kiderült, melyek az ország legjobb éttermei

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...