A Dining Guide idén is összeállította a legjobb éttermeket felvonultató listáját. Jó hír, hogy a vidéki éttermi kínálat egyre erősebb, továbbá az is, hogy nem egy régióban összpontosulnak a legjobb helyek. Encs, Tata, Balatonszemes, Szeged, Villány, Balatonfüred, Őriszentpéter, Eger és Érsekcsanád. Ha idén szeretnénk ezeket a helyeket végiglátogatni, ezek a helyiségek, melyek feltétlenül említést érdemelnek. A legjobb 20 étterem közé idén a Platán és a Kistücsök, a legjobb 10 étterem közé az Anyukám mondta fért be.
A KistücsöknélPohner Ádám sous chefet is meg kell említeni, aki ez év elején Lyonban a Bocuse d’Oron képviselte Magyarországot a szakácsverseny világdöntőjén.
A Pajta séfje,Farkas Richárd 2019-ben a Dining Guide Ifjú Séftehetsége díj tulajdonosa lett, a Miele támogatásával.
A Tiszavirág étterem séfjét, Kurucz Attilát és újító, modern magyar étlapját a Dining Guide 2019-ben a METRO támogatásával az Év Innovatív Konyhája díjjal ismerte el.
Következzenek a vidék legjobb éttermei a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint:
1. Anyukám Mondta / Encs2. Platán / Tata3. Kistücsök / Balatonszemes4. Tiszavirág / Szeged5. Sauska48 / Villány6. Bistro Sparhelt / Balatonfüred7. Pajta / Őriszentpéter8. Macok / Eger9. Neked főztem / Balatonfüred10. Rév Csárda / Érsekcsanád
A Dinig Guide szerkesztősége több mint 200 étterem meglátogatását követően dönti el az éttermek TOP100-as listáját. Anonim tesztelők ezt követően az év folyamán többször is ellátogatnak a helyekre. A legjobb 20 éttermet nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így alakul ki a legjobb 10 étterem sorrendje. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2019-es kiadványa már kapható az újságárusoknál. A kiadvány több mint 200 hazai étterem leírását tartalmazza, több mint 100 alternatív vendéglátóhelyet és 25 cukrászdát listáz.