A jelenleg Óbudán működő Daubner cukrászda több, mint száz éves múltra tekint vissza, a Napi.hu tavalyi körképe szerint pedig azon kevés helyek közé tartozik, ahol éves szinten milliárdos forgalmat tudnak lebonyolítani az üzemeltetők.
A vendéglátóhely inkább azon cukrászdák közé sorolható, ahol a vendégek javarészt elvitelre kérik a gondosan elkészített süteményeket, aprósüteményeket és tortákat. Bár a Daubner éves nettó forgalma a tavalyi évben csökkent az azt megelőzőkhöz (2018-ban 1.7 milliárd, 2017-ben 1.85 milliárd), a nyereség mégis nőtt, a múlt évben az adózott eredmény megközelítette a 400 millió forint, ez éves szinten 4,2 százalékos többletnek felel meg.
A cukrászdák közül a Daubner adja a legjobb fizetést beosztottjainak. Tavaly 71 ember dolgozott a cégnél, a cégadatok szerint pedig a tavalyi bruttó átlagfizetés meghaladta a 360 ezer forintot, amely több, mint 40 ezer forinttal meghaladja az azt megelőző év havi bruttó fizetségét.
A Daubner tehát kevesebb bevétellel is nagyobb nyereséget produkált, ráadásul dolgozóinak is több pénzt tudott adni munkájukért cserébe.
Ez is érdekelhet:
Ezeket olvastad már?
5 hagyományos retró cukrászda Budapesten, amit vétek lenne kihagyni
Most kifejezetten olyan cukrászdákat kerestem, amelyek a trendekkel szemben, pusztán a színvonal és a tradíciók megtartásával a mai napig sikeresen üzemelnek, sok-sok éve.
Országh KittiMegvan az ország 10 legjobb cukrászdája
Magyarország legjobb cukrászdája miatt továbbra is Vácra kell menni - megvannak az idei Dining Guide nyertesei, azaz az ország legjobb cukrászdái, és a vidéki legjobbak is.
ízHUSZÁR10 bűnösen finom FILMES ÉDESSÉG, amit neked is meg kell...
Mozifilmek ikonikus, és kevéssé ismert, de annál izgalmasabb édességklasszikusai, melyeket bátran kipróbálhatunk a családi ebédeken vagy baráti összejöveteleken.
Macsuga ViktóriaA világ talán legszebb tortáit gyártja ez a moszkvai cukrászda...
Tortik Annushka egy moszkvai cukrászda, ami annyira gyönyörű, meseszerű tortákat készít, hogy ilyet még életedben nem láttál. Max az interneten.
Brecz Juditvia Napi.hu