A pirítóst mindenki szereti. Van, aki világosan, van, aki sötéten, van, aki ropogósan és vannak, akik csak éppen megpirítva kedvelik. Általában kevés vajjal, fokhagymával vagy édesen, lekvárral fogyasztjuk. Pedig számtalan módon készíthetjük ezeken felül is.
Nyári reggeli - sajt és kőrözött >>
Egészséges, kevésbé hizlal, mint „sületlen” társai, olcsó, laktató és nagyon finom. Főleg, ha kombináljuk remek feltétekkel. Na, lássuk!
Husival, hallal
A velős pirítóstól sokan idegenkednek, pedig rendkívül ízletes tud lenni egy jól elkészített velő. Ha magában a sertéscsontból kirázott velő nem tűnne túl bizalomgerjesztőnek, adhatunk hozzá fűszereket, kevés hagymát, akár mustárt is.
Az olajos halak nagyon egészségesek, hiszen tele vannak omega-3 zsírsavval. Legyen az füstölt olajos, sima, olajban eltett vagy esetleg tőkehalmáj. Remekül feldobja a pirítósunkat, főleg, ha a tetejére kevés citromot is csepegtetünk. A pepecselősebbek, törjék össze a halhúst, keverjenek hozzá kevés mustárt, citromot, borsot, sót és egy kis tejfölt vagy majonézt.
Vega
Padlizsánkrémes, tojáskrémes, petrezselymes, fokhagymás, gombás – csak, hogy néhányat említsünk. Hogy hogyan készítheted el ezeket? Rögtön mutatjuk, de előbb térjünk még rá egy picit az édes verziókra. Reggelire tökéletes választás, ha dzsemmel fogyasztjuk vagy kevés mézzel.
Aki szeret kísérletezni, annak ajánljuk, hogy próbálja ki a francia pirítóst. Ez egy kakukktojás a pirítósok között, hiszen valójában nem is pirított kenyér. Sokkal inkább hasonlít a mi bundás kenyerünkhöz, annyiban azonban eltér tőle, hogy ők ezt édesen fogyasztják, cukorral és fahéjjal. Pirítós vagy sem, érdemes neki adni egy esélyt.