
A pirítóst mindenki szereti. Van, aki világosan, van, aki sötéten, van, aki ropogósan és vannak, akik csak éppen megpirítva kedvelik. Általában kevés vajjal, fokhagymával vagy édesen, lekvárral fogyasztjuk. Pedig számtalan módon készíthetjük ezeken felül is.
Nyári reggeli - sajt és kőrözött >>
Egészséges, kevésbé hizlal, mint „sületlen” társai, olcsó, laktató és nagyon finom. Főleg, ha kombináljuk remek feltétekkel. Na, lássuk!
Husival, hallal
A velős pirítóstól sokan idegenkednek, pedig rendkívül ízletes tud lenni egy jól elkészített velő. Ha magában a sertéscsontból kirázott velő nem tűnne túl bizalomgerjesztőnek, adhatunk hozzá fűszereket, kevés hagymát, akár mustárt is.
Velős pirítós
A velő nyílván valami undormány a gyereknek, közben meg tiltott gyümölcs, amit csak kellő érettség és tapasztalat birtokában érthetünk/élhetünk meg. Velőt tölteni húsba, velőt ...
Velő tojással
Manapság a sertéshúst az egészségtelen ételek közé sorolják, pedig nagyon finom. Minden évben disznót vágunk felesben a fiammal, aki falura nősült. Eltekintve a finomságoktól, a ...
Az olajos halak nagyon egészségesek, hiszen tele vannak omega-3 zsírsavval. Legyen az füstölt olajos, sima, olajban eltett vagy esetleg tőkehalmáj. Remekül feldobja a pirítósunkat, főleg, ha a tetejére kevés citromot is csepegtetünk. A pepecselősebbek, törjék össze a halhúst, keverjenek hozzá kevés mustárt, citromot, borsot, sót és egy kis tejfölt vagy majonézt.
Halkrém 2.
Valami mást akartam a megszokott sonkás, szalámis szendvics helyett. A receptet " A 100 legjobb olcsó étel " című füzetkében találtam.
Halkrémes pirítós
Egy könnyű halas melegszendvicset akartam, és ez lett belőle. Nagyon ízletes, párommal sohasem unjuk meg. Hamar kész, próbájátok ki!
Vega
Padlizsánkrémes, tojáskrémes, petrezselymes, fokhagymás, gombás – csak, hogy néhányat említsünk. Hogy hogyan készítheted el ezeket? Rögtön mutatjuk, de előbb térjünk még rá egy picit az édes verziókra. Reggelire tökéletes választás, ha dzsemmel fogyasztjuk vagy kevés mézzel.
Vargányás pirítós
Fokhagyma, vargánya, pirítós... Ezek az illatok és ízek eggyé válnak és nem tudsz ellenállni a csábításának! Ahogyan már sokszor említettem a gombás receptjeimben, van egy barátom, ...
Petrezselymes-fokhagymás pirítós
A fokhagymás-petrezselymes pirítós gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Fogyaszthatjuk előételként, de önállóan, akár vacsoraként is megállja helyét. Bármilyen tetszés szerinti ...
Paradicsomos-mozzarellás pirítós
Sokáig átlapoztam ezt a fajta receptet, mert túl egyszerűnek találtam. Nekem a kolbászos, hagymás, sonkás, stb. az igazi, de kellemesen csalódtam! Mondjuk ebben nagy szerepe van a ...
Aki szeret kísérletezni, annak ajánljuk, hogy próbálja ki a francia pirítóst. Ez egy kakukktojás a pirítósok között, hiszen valójában nem is pirított kenyér. Sokkal inkább hasonlít a mi bundás kenyerünkhöz, annyiban azonban eltér tőle, hogy ők ezt édesen fogyasztják, cukorral és fahéjjal. Pirítós vagy sem, érdemes neki adni egy esélyt.
Francia pirítós
Én nem tagadom, de szerintem én vagyok a világ leglustább szakácsa reggelente. Nekem eleve kell legalább 1 óra, mire magamhoz térek, és félkómásan semmi erőm, kedvem nekiállni valami ...
Francia pirítós vujutka konyhájából
Régóta készítjük, a kedvenc, azóta már nem működő büfénkben volt kapható ilyen, de azóta sem voltam olyan helyen, ahol ugyanilyen finoman és lelkiismeretesen készítették volna el. ...
French toast pussycat konyhájából
Szombat lévén a családom még aludt, amikor elkezdtem sütni a kenyereket. Persze az illatra kijöttek, és azt kérdezték, hogy palacsintát sütök-e. Azt is szeretik, de ennek még jobban ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!