Kicsit sem uncsi pirítósok

Mi az? Lehet francia, velős, paradicsomos, halas, padlizsános, édes és sós. Hát a pirítós! Ne csak magában fogyaszd!  

A pirítóst mindenki szereti. Van, aki világosan, van, aki sötéten, van, aki ropogósan és vannak, akik csak éppen megpirítva kedvelik. Általában kevés vajjal, fokhagymával vagy édesen, lekvárral fogyasztjuk. Pedig számtalan módon készíthetjük ezeken felül is.

Nyári reggeli - sajt és kőrözött >>

Egészséges, kevésbé hizlal, mint „sületlen” társai, olcsó, laktató és nagyon finom. Főleg, ha kombináljuk remek feltétekkel. Na, lássuk!

Husival, hallal

A velős pirítóstól sokan idegenkednek, pedig rendkívül ízletes tud lenni egy jól elkészített velő. Ha magában a sertéscsontból kirázott velő nem tűnne túl bizalomgerjesztőnek, adhatunk hozzá fűszereket, kevés hagymát, akár mustárt is.

Velős pirítós

A velő nyílván valami undormány a gyereknek, közben meg tiltott gyümölcs, amit csak kellő érettség és tapasztalat birtokában érthetünk/élhetünk meg. Velőt tölteni húsba, velőt ...

Velő tojással

Manapság a sertéshúst az egészségtelen ételek közé sorolják, pedig nagyon finom. Minden évben disznót vágunk felesben a fiammal, aki falura nősült. Eltekintve a finomságoktól, a ...

Az olajos halak nagyon egészségesek, hiszen tele vannak omega-3 zsírsavval. Legyen az füstölt olajos, sima, olajban eltett vagy esetleg tőkehalmáj. Remekül feldobja a pirítósunkat, főleg, ha a tetejére kevés citromot is csepegtetünk. A pepecselősebbek, törjék össze a halhúst, keverjenek hozzá kevés mustárt, citromot, borsot, sót és egy kis tejfölt vagy majonézt.

Halkrém 2.

Valami mást akartam a megszokott sonkás, szalámis szendvics helyett. A receptet  " A 100 legjobb olcsó étel " című füzetkében találtam.

Halkrémes pirítós

Egy könnyű halas melegszendvicset akartam, és ez lett belőle. Nagyon ízletes, párommal sohasem unjuk meg. Hamar kész, próbájátok ki!

Halkrém

Gyerekkorom óta rajongok a halas ételekért. Tinédzser koromban kaptam egy szakácskönyvet, amiben egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek voltak. Ebben a könyvben olvastam először a ...

Vega

Padlizsánkrémes, tojáskrémes, petrezselymes, fokhagymás, gombás – csak, hogy néhányat említsünk. Hogy hogyan készítheted el ezeket? Rögtön mutatjuk, de előbb térjünk még rá egy picit az édes verziókra. Reggelire tökéletes választás, ha dzsemmel fogyasztjuk vagy kevés mézzel.

Vargányás pirítós

Fokhagyma, vargánya, pirítós... Ezek az illatok és ízek eggyé válnak és nem tudsz ellenállni a csábításának! Ahogyan már sokszor említettem a gombás receptjeimben, van egy barátom, ...

Petrezselymes-fokhagymás pirítós

A fokhagymás-petrezselymes pirítós gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Fogyaszthatjuk előételként, de önállóan, akár vacsoraként is megállja helyét. Bármilyen tetszés szerinti ...

Nyáron is bundában >>

Aki szeret kísérletezni, annak ajánljuk, hogy próbálja ki a francia pirítóst. Ez egy kakukktojás a pirítósok között, hiszen valójában nem is pirított kenyér. Sokkal inkább hasonlít a mi bundás kenyerünkhöz, annyiban azonban eltér tőle, hogy ők ezt édesen fogyasztják, cukorral és fahéjjal. Pirítós vagy sem, érdemes neki adni egy esélyt.

Francia pirítós

Én nem tagadom, de szerintem én vagyok a világ leglustább szakácsa reggelente. Nekem eleve kell legalább 1 óra, mire magamhoz térek, és félkómásan semmi erőm, kedvem nekiállni valami ...

A rovat korábbi cikkeit, itt olvashatjátok! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...