Kicsit fagyi, kicsit jégkása

Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre?  Akkor készíts dinnyés szorbét!

A dinnyés szorbé receptjéért kattints ide!

A Hőségben egyre ritkábban van kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont egyre többször kívánunk meg egy jó hideg italt vagy desszertet. A szorbé pont a kettő közötti átmenet: kicsit fagyi, kicsit jégkása.

A görögdinnyeszezon csúcsán igazán semmibe nem kerül beszerezni egyet ebből a zamatos gyümölcsből. Egy kevéske narancslé és bazsalikom kell még hozzá, ezek érdekesen vadítják meg a dinnye sokszor monotonnak tűnő cukros ízét. Az elkészítés szinte semmi időt nem vesz igénybe, a munka nagy részét a mélyhűtő végzi el. Nekünk csak egy kis türelemre van szükségünk ahhoz, hogy élvezhessük ezt a frissítőt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...