Kicsit fagyi, kicsit jégkása

Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre?  Akkor készíts dinnyés szorbét!

A dinnyés szorbé receptjéért kattints ide!

A Hőségben egyre ritkábban van kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont egyre többször kívánunk meg egy jó hideg italt vagy desszertet. A szorbé pont a kettő közötti átmenet: kicsit fagyi, kicsit jégkása.

A görögdinnyeszezon csúcsán igazán semmibe nem kerül beszerezni egyet ebből a zamatos gyümölcsből. Egy kevéske narancslé és bazsalikom kell még hozzá, ezek érdekesen vadítják meg a dinnye sokszor monotonnak tűnő cukros ízét. Az elkészítés szinte semmi időt nem vesz igénybe, a munka nagy részét a mélyhűtő végzi el. Nekünk csak egy kis türelemre van szükségünk ahhoz, hogy élvezhessük ezt a frissítőt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek