Film készül a KFC éttermek atyjáról

Azt már tudjuk, hogyan lett a McDonald's a világ egyik legnagyobb gyorsétterme, hamarosan azonban a mindig mosolygó, ősz szakállas Harland Sanders, vagyis a Kentucky Fried Chicken alapítójának életét is megmerhetjük.

Harland Sanders, más néven Sanders ezredes több mint a KFC arca. Bár lehet, hogy ő volt az, aki tökéletesítette a gyorsétteremlánc 11 titkos fűszerét, a mosolygós idős ember története azonban még ennél is izgalmasabb. Harland élete tele volt fordulatokkal, melyek bizonyítják, hogy a sikerhez vezető út sosem könnyű.

Harland Sanders 88. születésnapján (Forrás: Getty Images)

Margaret Sanders, a KFC alapítójának lánya 1996-ban adta ki „Az ezredes titka: Tizenegy gyógynövény és egy csípős lány” című könyvét. Az elbeszélés a lány nézőpontjából mutatja be a világhírű étteremtulajdonost, mint apát és dolgozó férfit, valamint egyaránt enged betekintést az amerikai gyorséttermek működésének bonyolult világába.

A Mashed.com cikke szerint most filmet forgatnak a KFC alapítójának életéről. A film Margaret szemszögéből fogja bemutatni Harland Sanders sztoriját, a film tervezett címe „A Finger Lickin' Good Story – A Colonel Sanders sztori” – utalva a gyorsétterem mottójára.

A film forgatókönyvírója Cheryl Guerriero, akinek a tavaly Justin Timberlake és Juno Temple főszereplésével készült Palmer című filmet köszönhetjük.

A Sanders Cafe & Museum szerint az „ezredes" számos munkát vállalt el azelőtt, mielőtt először csirkét sütött volna. Az ikonikus recept tökéletesítése évekig tartott, a siker pedig még akkor sem jött hirtelen, miután elkészült az eredeti, végleges receptúra. Arról, kik lesznek a film főszereplői, még nincsenek hivatalos információk, az alkotók szerint azonban a történet igazán mélyen mutatja majd be azt az életutat, melyet Sanders-nak végig kellett küzdenie ahhoz, hogy 65 évesen végre elismerjék munkáját.

Címlap: Alexander Sayganov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!