4 kevésbé ismert természetes alapanyag a húgyúti fertőzések ellen

A húgyúti fertőzések nagyon kellemetlenek tudnak lenni, így érdemes őket azonnal kezelni. Szerencsére jó pár olyan alapanyag akad a konyhában, amelyekkel enyhítheted a tüneteket.

Ha már volt húgyúti fertőzésed, akkor nem kell bemutatnunk, mennyire fájdalmas tünetekkel jár együtt ez a betegség. Bár mindenképpen ajánlott orvoshoz fordulni vele, hoztunk néhány házi praktikát, amit bevethetsz, amíg el nem jutsz egy szakemberhez.

Boróka

A boróka segít az E.coli baktérium elpusztításában, ami ennek a betegségnek az egyik fő kiváltójának, illetve védi a húgyutak egészségét. Érdemes tehát egy-egy kancsó borókateát fogyasztani, vagy ezzel ízesíteni az ételeinket.

Gyermekláncfű

Ez a növény segít megőrizni a húgyutak egészségét a benne található hasznos tápanyagoknak köszönhetően, illetve vízhajtó hatásával elősegíti, hogy távozzanak a káros baktériumok a húgyvezetékből és a húgyhólyagból. Fogyaszd teaként vagy salátaként.

Salátaként nagyon finom a gyermekláncfű

Oregánóolaj

Ez az alapanyag erős mikrobaölő, így hatékonyan veszi fel a harcot a felfázással is. Ha oregánóolajat vásárolsz, mindig alaposan ellenőrizd a csomagolást, és olyat válassz, amely biztosan használható belsőleg is.

Áfonya

Ebben a gyümölcsben nagy mennyiségben találhatóak proantocianidinek, amelyek meggátolják, hogy mérgező baktériumok hatoljanak be a húgyutakba, illetve arbutint is tartalmaz, ami hatékonyan veszi fel a harcot a fertőzésekkel szemben. Fogyaszd bátran magában vagy lé formájában.

Áfonyás joghurtital

Az áfonyás joghurtot ízesíthetjük egy kis vanília kivonattal is. Ha nem elég édes, édesítsük egy kis cukorral vagy mézzel.


További hasznos cikkek az oldalról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...