Ha nem vagy a konyha legjobb barátja, és maximum a mikróig vagy a kenyérpirítóért jársz ki, akkor is sanszos, hogy most majd főzni kényszerülsz. Hidd el, menni fog, főleg, ha ezekből a tényleg igencsak egyszerű tippekből választasz:
TÉSZTA
Tuti vettél elég száraztésztát most: főzd ki (egy átlagos 500 gr-os zacskó 4 személy), és tegyél rá bármit, ami akad otthon: sajt joghurttal vagy tejföllel; olívaolaj+fokhagyma; zöldségek+tejszín; tojás és sonka vagy szalonna, és jöhet is a tényleg könnyűcarbonara; de a tonhalas tészták is, meg persze paradicsom, dögivel (most leginkább konzervből)!
FŐZELÉK
Válaszd ki a kedvenc (vagy épp otthon levő) zöldségalapanyagot (krumpli, zöldborsó, bab, lencse), darabold fel, futtasd meg kevés hagymán és olajon, fűszerezd, öntsd fel annyi alaplével vagy vízzel, ami épphogy ellepi, főzd puhára, a végén pedig vegyél ki belőle egy keveset (~bögrényit), és botmixerrel, esetleges tejtermék (tejföl, tej, kefir, joghurt, vegán tejszín) hozzáadásával (tetszőlegesen egy kevés liszttel/keményítővel) sűrítsd, majd öntsd vissza a lábasba.
EGYTÁLÉTEL
Az egytálételek lényege, hogy a köret és a főétel egyben szerepel, azaz nem kell hozzá rizst főznöd vagy krumplipürét krémesítened, nyugalom. Általában valamiféle húsféle és zöldségek kerülnek bele, sokszor krumpli pörköltalappal, de természetesen dönthetsz egy sima zöldségrakottas meg a rakott tészta mellett is, amibe mondjuk sajtot és tejfölt rétegzel, mielőtt sütőbe dugod.
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Kezdőkonyha: a 3 legjobb reggelitípus azoknak, akik nem sűrűn forognak...
Ha most, a karantén idején szembesülsz azzal, hogy bizony reggelit készíteni sem két perc, akkor gyors, könnyű fogásokkal segítünk, amik eskü, még ehetőek is lesznek!
Brecz Judit12 pihe-puha, KELESZTÉS NÉLKÜLI pékáru házilag
Ha nekiállnál kenyeret, kiflit, édes péksüteményt vagy akár pogácsát sütni, de keleszteni nincs kedved/időd, akkor ezek a receptek érted vannak!
NosaltyTartós élelmiszerek: 10 étel, amit a HAGYMÁBÓL kihozhatsz, és nem...
A hagyma, legyen vörös- vagy lilahagyma, nem csak pörkölt és magyaros ételek alapjául szolgálhat. Egészséges a vírusos időben, és olcsó, főzz vele sokat, éljen a #HÁZIMENZA!
Brecz JuditBevásároltál konzervekből, vagy találtál otthon párat elfekvőben? Ezeket főzd belőlük!
Ha egy csomó konzerv alapanyagot betáraztál, akkor olvasd el tippjeinket, hogy mihez kezdj velük a megszokotton túl!
Országh Kitti