Kezdőkonyha: a 3 legkönnyebb EBÉDTÍPUS azoknak, akik (még) nem tudnak főzni

Mondani sem kell, hogy ebben a vészterhes, szürreális, otthon ragadós időszakban az is főzni kényszerül, aki nem akar. Totál egyszerű ebédtippeket mutatunk!

Ha nem vagy a konyha legjobb barátja, és maximum a mikróig vagy a kenyérpirítóért jársz ki, akkor is sanszos, hogy most majd főzni kényszerülsz. Hidd el, menni fog, főleg, ha ezekből a tényleg igencsak egyszerű tippekből választasz:

TÉSZTA

Tuti vettél elég száraztésztát most: főzd ki (egy átlagos 500 gr-os zacskó 4 személy), és tegyél rá bármit, ami akad otthon: sajt joghurttal vagy tejföllel; olívaolaj+fokhagyma; zöldségek+tejszín; tojás és sonka vagy szalonna, és jöhet is a tényleg könnyűcarbonara; de a tonhalas tészták is, meg persze paradicsom, dögivel (most leginkább konzervből)!

FŐZELÉK

Válaszd ki a kedvenc (vagy épp otthon levő) zöldségalapanyagot (krumpli, zöldborsó, bab, lencse), darabold fel, futtasd meg kevés hagymán és olajon, fűszerezd, öntsd fel annyi alaplével vagy vízzel, ami épphogy ellepi, főzd puhára, a végén pedig vegyél ki belőle egy keveset (~bögrényit), és botmixerrel, esetleges tejtermék (tejföl, tej, kefir, joghurt, vegán tejszín) hozzáadásával (tetszőlegesen egy kevés liszttel/keményítővel) sűrítsd, majd öntsd vissza a lábasba.

Igazán finom főzelék

Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ...

Ízes krumplifőzelék

Jönnek a hűvösebb idők. Nyáron elegendő salátát enni a husi mellé, de most egy tál főzelék szívet melengető kiegészítője a mindennapoknak.

EGYTÁLÉTEL

Egyszerű tejszínes rakott penne

Egyszerű, gyors, és ami számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek számára is nagyon szerethető étel. Nem túl fűszeres, kellően ízes. Nálunk a gyerkőcök tejföllel fogyasztják. Mi ...

Az egytálételek lényege, hogy a köret és a főétel egyben szerepel, azaz nem kell hozzá rizst főznöd vagy krumplipürét krémesítened, nyugalom. Általában valamiféle húsféle és zöldségek kerülnek bele, sokszor krumpli pörköltalappal, de természetesen dönthetsz egy sima zöldségrakottas meg a rakott tészta mellett is, amibe mondjuk sajtot és tejfölt rétegzel, mielőtt sütőbe dugod.

Paprikás krumpli

Tartalmas egytálétel, gyors estebéd gyanánt készült, egy munkásabb szombaton. Persze szabadtéren, bográcsban készítve még finomabb.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...