Kezdőkonyha: a 3 legjobb reggelitípus azoknak, akik nem sűrűn forognak a konyhában

Ha most, a karantén idején szembesülsz azzal, hogy bizony reggelit készíteni sem két perc, akkor gyors, könnyű fogásokkal segítünk, amik eskü, még ehetőek is lesznek!

Ugye, milyen durva váltás, hogy a gyerek eddigi, a sulibüfében / pékségben beszerzett kakaós csigája helyett most minden áldott nap az egész családnak kompatibilis reggelit kell rittyenteni? Arról nem is beszélve, aki egyedül él vagy nincs gyermeke, és szintén nem egy nagy konyhatündér.

via GIPHY

Most viszont rászorulunk, hogy együnk, és igen, reggelit is, mert nem lehet 10-kor rántott csirkével indítani a napot. (De lehet, pár órája megtették itt, mellettem.)

Szóval most azokra gondolva, akik a reszelt sajtos pirítósnál tovább nemigen merészkedtek eddig, megmutatjuk, mikben érdemes gondolkodni!

1. TOJÁSÉTELEK

Nem fogjuk kihagyni a sorból, mert ha snassz, ha nem, mióta világ a világ, a legjobb reggeli a tojás! (Aki vegán, ugorjon tovább.) Jöhet a tükörtojás (baconszelettel), a rántotta lágyan/átsütve, lehet omlett vagy sima főtt/lágytojás, ezek a legkönnyebb variációk. Bár tény, hogy a buggyantott tojással való próbálkozásra is van most időnk.

Rókagombás omlett

Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert szezonja van, másrészt mert roppantul imádom. De, hogy ne csak mindig tésztával, vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen ...

Verd fel a tojásokat alaposan egy bögrében, öntsd a meleg zsiradékra egy serpenyőbe, és folyton kevergetve kb. fél percig süsd, lágyságtól függően. Sózd! Ha hagymásan, kolbásszal szereted, ezeket még a tojás előtt tedd a zsiradékra.

Haladók agglegényrántottával is próbálkozhatnak, amibe már rendkívül bonyolult főtt-sült krumpli is kerül!

Ugyanitt, próbáljátok ki a nagyok rántottáját, nem nehéz:

Leteszteltük Jamie Oliver, Gordon Ramsay és Anthony Bourdain rántottáját - ez a legjobb szerintünk!

2. SÓS KRÉMEK

Ha van otthon egy késes aprítód, neked a legjobb, és nevetségesen könnyű dolgod is lesz, de kézzel/lábbal/villával is menni fog. Túró, juhtúró, tonhal, főtt zöldségek, főtt tojás, vaj, főtt gomba, avokádó, sajtok, medvehagyma, zöldhagyma, maradék csirke/máj) - ha ezekből bármelyik van otthon, már mehet is a krémgyártás.

Pikáns avokádókrém

Igyekszem minél több növényi eredetű, húsmentes fogást beiktatni a hétköznapokba. Erre pedig az egyik legalkalmasabb az avokádókrém, ami pláne, nagyon egészséges is. Mivel rajongok az ...

Készíts menő túrókrémet, ami lehet mostmedvehagymás, jöhet egy juhtúrókrém, extra gyors és könnyű tonhalkrém, de maradék csirkéből aprítóban pástétomlesz, sőt, a házimájkrém is meglepően egyszerű!

A házi humuszhoz meg csak tahini és csicseriborsó(konzerv) kell (meg fűszerek).

Joghurtos cukkinikrém

Egy őrülten finom krém cukkiniből, amit aztán kenhetünk friss ropogós kenyérre vagy pirítósra. Az élmény minden esetben kárpótolhatatlan!

3. SZENDVICS

Ugye azért ez menni fog? Legyen hideg vagy melegszendvics, pékáruba préselni bármit, amit szerettek, megkenni sajtkrémmel, vajjal, körözöttel, telerakni zöldséggel, sajttal, esetleg felvágottal, és ha úgy jobban csúszik, megsütni sima sütőben vagy szendvicssütőben. Hadd ne higgyük el, hogy ez nehéz!

Retró sonkás melegszendvics

Bár a túl sok konyhai ketyere fölösleges, egy valódi NDK-s melegszendvicssütő minden háztartásban jól jön. Retró sonkakrémes melegszendvicset például csak ilyen csodamasinával lehet ...

+1. Éééés ha minden kötél szakad, elmondanánk, hogy egy tipik brit reggelihez pont annyi konyhai tudás szükséges, mint egy kezdőé:

Brit reggeli

Hű...aki ezt az adagot reggelire be tudja vágni...az vagy nagyon nagy étkű, vagy nagyon másnapos. :) A britek reggelije, lehet még cifrázni - ha valakinek nem elég az adag, ki lehet még ...

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...