Kezdőkonyha: a 3 legjobb reggelitípus azoknak, akik nem sűrűn forognak a konyhában

Ha most, a karantén idején szembesülsz azzal, hogy bizony reggelit készíteni sem két perc, akkor gyors, könnyű fogásokkal segítünk, amik eskü, még ehetőek is lesznek!

Ugye, milyen durva váltás, hogy a gyerek eddigi, a sulibüfében / pékségben beszerzett kakaós csigája helyett most minden áldott nap az egész családnak kompatibilis reggelit kell rittyenteni? Arról nem is beszélve, aki egyedül él vagy nincs gyermeke, és szintén nem egy nagy konyhatündér.

via GIPHY

Most viszont rászorulunk, hogy együnk, és igen, reggelit is, mert nem lehet 10-kor rántott csirkével indítani a napot. (De lehet, pár órája megtették itt, mellettem.)

Szóval most azokra gondolva, akik a reszelt sajtos pirítósnál tovább nemigen merészkedtek eddig, megmutatjuk, mikben érdemes gondolkodni!

1. TOJÁSÉTELEK

Nem fogjuk kihagyni a sorból, mert ha snassz, ha nem, mióta világ a világ, a legjobb reggeli a tojás! (Aki vegán, ugorjon tovább.) Jöhet a tükörtojás (baconszelettel), a rántotta lágyan/átsütve, lehet omlett vagy sima főtt/lágytojás, ezek a legkönnyebb variációk. Bár tény, hogy a buggyantott tojással való próbálkozásra is van most időnk.

Verd fel a tojásokat alaposan egy bögrében, öntsd a meleg zsiradékra egy serpenyőbe, és folyton kevergetve kb. fél percig süsd, lágyságtól függően. Sózd! Ha hagymásan, kolbásszal szereted, ezeket még a tojás előtt tedd a zsiradékra.

Haladók agglegényrántottával is próbálkozhatnak, amibe már rendkívül bonyolult főtt-sült krumpli is kerül!

Ugyanitt, próbáljátok ki a nagyok rántottáját, nem nehéz:

Leteszteltük Jamie Oliver, Gordon Ramsay és Anthony Bourdain rántottáját - ez a legjobb szerintünk!

2. SÓS KRÉMEK

Ha van otthon egy késes aprítód, neked a legjobb, és nevetségesen könnyű dolgod is lesz, de kézzel/lábbal/villával is menni fog. Túró, juhtúró, tonhal, főtt zöldségek, főtt tojás, vaj, főtt gomba, avokádó, sajtok, medvehagyma, zöldhagyma, maradék csirke/máj) - ha ezekből bármelyik van otthon, már mehet is a krémgyártás.

Készíts menő túrókrémet, ami lehet mostmedvehagymás, jöhet egy juhtúrókrém, extra gyors és könnyű tonhalkrém, de maradék csirkéből aprítóban pástétomlesz, sőt, a házimájkrém is meglepően egyszerű!

A házi humuszhoz meg csak tahini és csicseriborsó(konzerv) kell (meg fűszerek).

3. SZENDVICS

Ugye azért ez menni fog? Legyen hideg vagy melegszendvics, pékáruba préselni bármit, amit szerettek, megkenni sajtkrémmel, vajjal, körözöttel, telerakni zöldséggel, sajttal, esetleg felvágottal, és ha úgy jobban csúszik, megsütni sima sütőben vagy szendvicssütőben. Hadd ne higgyük el, hogy ez nehéz!

+1. Éééés ha minden kötél szakad, elmondanánk, hogy egy tipik brit reggelihez pont annyi konyhai tudás szükséges, mint egy kezdőé:

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek