Így lesz a szerény bögrés kevertedből elegáns sütemény

Kevert süteményt általában azért sütünk, mert egyszerű. Alapvető hozzávalók, nem túlbonyolított elkészítés, mégis tökéletes végeredmény. Miért kéne hát felbolygatni az alapreceptet? Nos, mert néhány apróság csodákra képes.

A kevert sütemény sok háziasszony és -úr kedvence, ugyanis a recept nem nagyon igényel semmit a készítőjétől. Sem mérleget, sem kínos precizitást, sőt, még egy teljesen fix, kőbe vésett elkészítést sem: a bögrével kimért, majd lazán-lezseren elkevert masszát megszórhatjuk gyümölcsökkel, magvakkal, csokoládéval, ahogy épp kedvünk tartja. Persze a nagy egyszerűség közepette megjöhet a kedvünk némi kifinomultságra, egy kis extrára – szerencsére több módja is van a kevert sütemény eleganciájának növelésére.

Nézd meg galériánkban a kevert sütemény elegánssá tételének lépéseit!

Receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több süteményes cikk, ha édesszájú vagy:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...