Így lesz a szerény bögrés kevertedből elegáns sütemény

Kevert süteményt általában azért sütünk, mert egyszerű. Alapvető hozzávalók, nem túlbonyolított elkészítés, mégis tökéletes végeredmény. Miért kéne hát felbolygatni az alapreceptet? Nos, mert néhány apróság csodákra képes.

A kevert sütemény sok háziasszony és -úr kedvence, ugyanis a recept nem nagyon igényel semmit a készítőjétől. Sem mérleget, sem kínos precizitást, sőt, még egy teljesen fix, kőbe vésett elkészítést sem: a bögrével kimért, majd lazán-lezseren elkevert masszát megszórhatjuk gyümölcsökkel, magvakkal, csokoládéval, ahogy épp kedvünk tartja. Persze a nagy egyszerűség közepette megjöhet a kedvünk némi kifinomultságra, egy kis extrára – szerencsére több módja is van a kevert sütemény eleganciájának növelésére.

Nézd meg galériánkban a kevert sütemény elegánssá tételének lépéseit!

Receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több süteményes cikk, ha édesszájú vagy:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...