A lusták kétösszetevős salátaöntete, ami garantáltan sikert arat

Megmutatjuk a világ legegyszerűbb salátaöntetét, ami amellett, hogy pofonegyszerű, még isteni finom is!

Aranyszabály, hogy ha salátát készítesz, kell rá valamilyen öntet. Öntet nélkül a saláta lényegében pucér, és különösen, ha zöld levelek adják a salátád alapját, iszonyatosan lelombozó az elfogyasztása magában. Az öntetek adják meg azt a je ne sais quoit, ami egy nagy tál nyers zöldséget (és gyümölcsöket) laktató és ízletes fogássá tesz. Azonban van, hogy az ember csak össze akar dobni egy salátát gyorsan ebédre, hogy túlélje a napot, és nem akar az öntettel pepecselni. Vagy épp egy nagy családi/baráti vacsorára készül a tál zöld, és túl sok mindenre kell odafigyelni egyszerre. Ilyenkor sem kell lemondani az öntetről, és az extra ízről. Ha másra nincs időd vagy energiád, ezt a két alapanyagot semmiképp se hagyd le a salátádról!

A lusták kétösszetevős salátaöntete, ami garantáltan sikert arat

Persze egy ütős vinaigrettet sem ördöngösség összerakni, de ha nem akarsz az olívaolaj, az ecet, a citrusfélék, a mustár vagy a méz kiegyensúlyozásával foglalkozni, se kevergetni, se emulziókat létrehozni, akkor térj vissza az alapokhoz: csak olívaolajra és citromlére lesz szükséged. És ígérjük, még kevergetned sem kell semmit.

Egyszerűen állítsd össze a salátádat kedved szerint egy lezárható dobozban vagy egy olyan tálban, amit le tudsz fedni.

Ezután öntözd meg extra szűz olíva olajjal, annyival, amennyit a szíved kíván, majd csavard rá kb. egy fél citrom levét (a saláta mennyisége szerint tudsz ezen változtatni).

Ezután fog a dobozt, zárd le, és jó alaposan rázd össze a salátát, hogy minden levelet és zöldséget befedjen a villám önteted.

Zöldsaláta grillezett sajttal

Nagy salátamániás vagyok, szívesen fogyasztok nyers zöldségeket évszaktól és napszaktól függetlenül. Persze sokkal finomabb és egészségesebb a paradicsom és az uborka, amikor már ...

Az eredeti cézársaláta

A cézársaláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, ...

Az olívaolaj szép fényessé teszi a leveleket, és egy kis ízt ad az egyenlethez, a citromlé pedig fanyar, citrusos hátteret biztosít a salátának, bármilyen étel mellé is szolgáld fel. Az egész művelet tényleg csak két percet vesz igénybe, mégis klasszikoskkal átgondoltabbá és összeszedettebbé teszi az ételt.

Bárkinek is készítesz ételt, ezek az apróságok azok, amitől úgy érezheti, hogy profi kezekben van

Ha egyszer már sikerült jól eltalálnod a két alapanyag arányát, és még egy kicsit csavarnál rajta, akkor eéjátszhatsz néhány extra feltétellel, például adj hozzá durvára vágott friss petrezselyemzöldet, néhány finomra szeletelt újhagyma karikát vagy néhány szem pirított mag egyszerű, de ízletes kiegészítője lehet a zöldeknek.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...