Két furcsa ok, amiért be kellene szerezned egy húscsipeszt

A húscsipesz tulajdonképpen olyan, mintha meghosszabbítanánk a kezünket így kivitelezve, hogy a forró serpenyőben sülő húst megfogjuk. 

Van két dolog azonban, amiről szinte biztos nem gondolnánk, hogy húscsipesszel kivitelezhető. Az egyik ilyen takarítással, a másik pedig facsarással kapcsolatos, mutatjuk!

1. Bejutni a rések közé

Ha a háztartásodban sötétítőredőny vagy törölköző szárítós radiátor van, ez az egyszerű megoldás sokat segíthet a takarításban: végy elő két mikroszálas törlőkendőt és két haj- vagy befőttesgumit, és a húscsipesz két szárára gumizd rá a törlőkendőket. Ezzel a megoldással könnyen bejuthatsz a rések közé, a mikroszálas törlőkendőnek köszönhetően pedig egyszerűen megszabadulhatsz a felgyülemlett portól.

2. Facsarj vele gyümölcsöt!

Ha nem elég erős a szorításod, de nincs otthon rendes citrom- vagy narancsfacsaród, egy húscsipesszel is kifacsarhatod a gyümölcseidet a képen látható módon. Itt a csipesz fogós végét érdemes megmarkolnod, egyetlen fogással pedig akkora nyomást gyakorolhatsz a citrusokra, hogy azokból rögtön kijön az összes lé!

Másra is használhatod a húscsipeszt! Kertészkedésnél tökéletes megoldás, ha a nemkívánatos állatokat (gilisztákat, hernyókat, meztelen csigákat) úgy szeretnéd eltüntetni, hogy nem nyúlsz hozzá a kis nyálkás testükhöz. A kisméretű húscsipeszt van, aki sétáláshoz is magával viszi, és a földön eldobott szemetet azzal szedi össze.

Ha neked is van még ötleted, aminél hasznos kellék lehet a húscsipesz, oszd meg velünk kommentben!

Ezeket olvastad már?

via the kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...