Két étel, amit a királyi család nem ehet nyilvánosan

A brit királyi családnak rengeteg furcsa szabályt kell betartania, és nincs ez másképp az étkezési szokásaikkal sem. Ezt a két ételt például soha nem ehetik.

A királyi családnak rengeteg előírást kell betartania az élet minden területén, így természetesen az étkezésekkor is. Nyilván van néhány nagyon fura szokásuk, mint például az, hogy tilos fokhagymát használni, de ezeken felül szerepel a listájukon két olyan fogás is, amit a királyi család tagjai nem ehetnek a nyilvánosság előtt.

Két étel, amit a királyi család nem ehet nyilvánosan

A család egyik volt alkalmazottja, Darren McGrady most elárult néhány titkot egykori munkaadóitól.

Az is kiderült többek között, hogy a családtag számára két fogás is tiltott a nyilvános étkezéseken. Ezek közül az egyik a libamáj, másik a kagyló.

Az utóbbi talán érthető is, hiszen nem lehet elegánsan fogyasztani a kagylót. És mégis, melyik királyi tag szeretné, ha lefotóznák ragacsos ujjakkal, miközben széttör egy kagylót?!

Marsalai Szent Jakab kagyló

Tudom, sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, de ez a kagyló elképesztően finom és zamatos ízt ad a szicíliai borokkal. Érdemes kipróbálni, és egy romantikus vacsorához páratlan ...

A libamáj tiltása pedig a pletykák szerint Károly hercegtől ered, aki állatjóléti okokra (a libák tömése állatkínzásnak minősül) hivatkozva száműzhette ezt az ételt. Valljuk be, ez egy igen humánus gesztus.

Forrásunk volt.


Még több királyi család:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...