Két étel, amit a királyi család nem ehet nyilvánosan

A brit királyi családnak rengeteg furcsa szabályt kell betartania, és nincs ez másképp az étkezési szokásaikkal sem. Ezt a két ételt például soha nem ehetik.

A királyi családnak rengeteg előírást kell betartania az élet minden területén, így természetesen az étkezésekkor is. Nyilván van néhány nagyon fura szokásuk, mint például az, hogy tilos fokhagymát használni, de ezeken felül szerepel a listájukon két olyan fogás is, amit a királyi család tagjai nem ehetnek a nyilvánosság előtt.

Két étel, amit a királyi család nem ehet nyilvánosan

A család egyik volt alkalmazottja, Darren McGrady most elárult néhány titkot egykori munkaadóitól.

Az is kiderült többek között, hogy a családtag számára két fogás is tiltott a nyilvános étkezéseken. Ezek közül az egyik a libamáj, másik a kagyló.

Az utóbbi talán érthető is, hiszen nem lehet elegánsan fogyasztani a kagylót. És mégis, melyik királyi tag szeretné, ha lefotóznák ragacsos ujjakkal, miközben széttör egy kagylót?!

Marsalai Szent Jakab kagyló

Tudom, sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, de ez a kagyló elképesztően finom és zamatos ízt ad a szicíliai borokkal. Érdemes kipróbálni, és egy romantikus vacsorához páratlan ...

A libamáj tiltása pedig a pletykák szerint Károly hercegtől ered, aki állatjóléti okokra (a libák tömése állatkínzásnak minősül) hivatkozva száműzhette ezt az ételt. Valljuk be, ez egy igen humánus gesztus.

Forrásunk volt.


Még több királyi család:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...