Készítsünk nutellát házilag!

Csokis és mogyorós, krémes és lágy. Kenyérre kenjük vagy sütibe tesszük. Mi az? A helyes válasz: nutella!

Az eredeti nutella nem olcsó mulatság, főleg, hogy gyermekeim egy reggeli étkezés alkalmával akár egy üvegnyit is simán bekebeleznek belőle. Hétköznap, suli előtt gabonapelyhet kapnak tejjel, de hétvégén reggelenként jólesik a nutellás kényeztetés. Van aki vajat ken alá, mások csak úgy, magában simítják a fonott kalácsra. Ha elég meleg és folyékony, akkor turmixot készítenek belőle, vagy gyümölcsre folyatják. Van persze olyan is, hogy amikor nem figyel senki oda, csak belekanalaznak egy nagyot és tovább állnak. Szóval van helye nálunk a mogyorós finomságnak.

Házi nutella Gréti konyhájából recept

Mivel nem veszek hetente, mindig nagy meglepetést és örömet okoz a családnak, ha meglátják az nutellásüveget a reggelihez terített asztalon. Amikor rábukkantam az interneten egy házi nutella receptre, rögtön eldöntöttem, hogy kipróbálom, és letesztelem a családon. Háromnegyed óra alatt kész is lett a remekmű.

Első olvasatra ugyan macerásnak látszott a dolog, de tényleg nem nagy tűz elkészíteni a házi változatot. Ugyanazokat az edényeket használhatjuk a mogyoró héjának eltávolításánál és a csoki olvasztásánál, úgyhogy mosogatni sem kell olyan sokat. A mogyoró héjának eltávolítása is egyszerű, és a víz, amelyben forralni kell pár percig a pirított mogyorót, gyönyörű mogyoróbarna színű lesz. (Sok nő álma ez a hajszín!) Ráadásul, ha elkészül, nem kell kivárni, hogy kihűljön. Mi rögtön kalácsra kentük. Igazi különlegesség, úgyhogy mostantól, amikor időm engedi, biztosan készítek házi nutellát.

Nutellás-tojássárgás muffin recept

A szombati reggeli tehát nagy boldogságban telt, délután viszont érkezett a szokásos kérdés: milyen édesség van itthon? Újabb gyors keresés után a tojássárgás-nutellás muffin sütése mellett döntöttem - gyors, egyszerű és nagyszerű. Vasárnap a megmaradt tojásfehérjéket az omlettbe rejtettem. Egy kis sajtszórással a színe szebb, az íze még kitűnőbb lett. Szóval végül mindennek megtaláltuk a helyét, a tányérok pedig kiürültek.

Jövő héten, ahogyan már korábban is ígértem, tényleg elmerülünk az egybesült csirke rejtelmeiben. Addig is készítsünk házi nutellát és sok sütit belőle!

Gréti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...