Csokis és mogyorós, krémes és lágy. Kenyérre kenjük vagy sütibe tesszük. Mi az? A helyes válasz: nutella!
Az eredeti nutella nem olcsó mulatság, főleg, hogy gyermekeim egy reggeli étkezés alkalmával akár egy üvegnyit is simán bekebeleznek belőle. Hétköznap, suli előtt gabonapelyhet kapnak tejjel, de hétvégén reggelenként jólesik a nutellás kényeztetés. Van aki vajat ken alá, mások csak úgy, magában simítják a fonott kalácsra. Ha elég meleg és folyékony, akkor turmixot készítenek belőle, vagy gyümölcsre folyatják. Van persze olyan is, hogy amikor nem figyel senki oda, csak belekanalaznak egy nagyot és tovább állnak. Szóval van helye nálunk a mogyorós finomságnak.
Mivel nem veszek hetente, mindig nagy meglepetést és örömet okoz a családnak, ha meglátják az nutellásüveget a reggelihez terített asztalon. Amikor rábukkantam az interneten egy házi nutella receptre, rögtön eldöntöttem, hogy kipróbálom, és letesztelem a családon. Háromnegyed óra alatt kész is lett a remekmű.
Első olvasatra ugyan macerásnak látszott a dolog, de tényleg nem nagy tűz elkészíteni a házi változatot. Ugyanazokat az edényeket használhatjuk a mogyoró héjának eltávolításánál és a csoki olvasztásánál, úgyhogy mosogatni sem kell olyan sokat. A mogyoró héjának eltávolítása is egyszerű, és a víz, amelyben forralni kell pár percig a pirított mogyorót, gyönyörű mogyoróbarna színű lesz. (Sok nő álma ez a hajszín!) Ráadásul, ha elkészül, nem kell kivárni, hogy kihűljön. Mi rögtön kalácsra kentük. Igazi különlegesség, úgyhogy mostantól, amikor időm engedi, biztosan készítek házi nutellát.
A szombati reggeli tehát nagy boldogságban telt, délután viszont érkezett a szokásos kérdés: milyen édesség van itthon? Újabb gyors keresés után a tojássárgás-nutellás muffin sütése mellett döntöttem - gyors, egyszerű és nagyszerű. Vasárnap a megmaradt tojásfehérjéket az omlettbe rejtettem. Egy kis sajtszórással a színe szebb, az íze még kitűnőbb lett. Szóval végül mindennek megtaláltuk a helyét, a tányérok pedig kiürültek.
Jövő héten, ahogyan már korábban is ígértem, tényleg elmerülünk az egybesült csirke rejtelmeiben. Addig is készítsünk házi nutellát és sok sütit belőle!
A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...
Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...
Mennyi mennyei finomság sorakozik ma az étkezőasztalokra! Tojásleves, ezúttal nagyon finoman, tarhonya, sültpaprikával spékelve és egy kis rózsavizes muffin is érkezik.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A gyaloglás nem csupán egészséges választás, hanem olyan tevékenység, amely, ha rendszeressé válik, hosszú távon hozzájárul a hasi zsír csökkenéséhez és általános jó közérzethez.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...