Készíts tisztítószert két lépésben NARANCSHÉJBÓL!

Általános tisztítószert még sosem volt ilyen könnyű készíteni! Az egyik kedvenc, télen népszerű gyümölcsünk héja többet nem kell, hogy a radiátoron száradjon vagy a kukában végezze.

A narancs citrusféleként igazi vitaminbomba a téli szürkeségben, magas C-, valamint A- és B-vitamin-tartalma miatt mi, magyarok előszeretettel fogyasztjuk a déli gyümölcsöt. Még javában tart a "narancsszezon", így itt az ideje, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből az édesen savanykás, lédús gyümölcsből.

Biztos sokan vannak, akik hámozás során a narancs héját megtörik vagy a radiátorra rakják száradni, ezzel finom, citrusos illatot teremtve a szobákban. A narancshéj számos hasznos dologra vethető be otthonunkban, légfrissítésen kívül bőrradírként, evőeszköz-fényesítőként és akár tisztítószerként is jól tud funkcionálni, utóbbit akár két lépésben is elkészítheted!

  1. Végy elő egy befőttesüveget, és dobd bele a lehámozott narancshéjat.
  2. Öntsd fel az üveg tartalmát 20%-os ételecettel, majd gondosan zárd le az üveget.
  3. Hűvös, fénytől elzárt helyen pihentesd az egyveleget két hétig.
  4. Ha letelt a két hét, szűrd le az ecetes folyadékot.
  5. Szórófejes flakonban egyenlő arányban keverd el az ecetes tisztítószert vízzel, és már használhatod is a tisztítószert.

A narancs héjával nem mellesleg a mosogató belsejét is könnyen fényesre pucolhatod, illetve ha a kamrában tartott cukor becsomósodik, egy darab narancshéj a cukorba rejtve néhány óra alatt magába szívja a nedvességet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...