Készíts szivárványhalas tortát a gyerekeknek!

Vidám, látványos, finom, és olyan végtelenül egyszerű elkészíteni, hogy annak is nyugodt szívvel ajánljuk, aki még életében nem sütött tortát.

"Formatorta". Így, idézőjelben, és nem csak azért, mert nem éppen egy marcipánból kifaragott összeölelkező Elsa-Anna figura cukorból készült hógömb-burokban, hanem mert az elkészítése is sokkal egyszerűbb, mint egy tisztességes formatortáé.

A torta receptjéért kattints a képre!

Szóval nevezzük inkább csak tortának, de annak egészen formás. Nem kell hozzá más, csak egy jóféle piskóta, némi színes cukor, és lekvár vagy csoki kötőanyagnak. A szájhoz kivágott részt a farokhoz illesztjük, és már meg is van a pacman típusú halacska.

A torta receptjéért kattints a képre!

Én a cukrokat még a lap lekenése előtt rápróbáltam a piskótára, mert rámtört a vasárnap esti pánikhangulat, hogy kevés lesz a nyersanyag és már nincs honnan beszereznem, de meglepő módon egész keveset emésztett fel a halacska. A színes cukorkák a gumicukorral együtt a gyerekek táplálkozási tiltólistáján szerepelnek nálam (illetve csak szerepelnének, ha volna olyanom), de azért néha lehet kivételt tenni.

A torta receptjéért kattints a képre!

Így még nagyobb is az öröm a csupa cukor-pikkelyes torta láttán. Valószínűleg ilyen kevés erőfeszítéssel és időráfordítással (1 óra, mosogatással) még nem sikerült ekkora gasztronómiai sikert aratnom a gyerekek körében. Leszámítva persze az üres, kifőtt tésztát. Azzal nem lehet versenyezni.

És ezt olvastad már?

Bundás melegszendvics a '30-as évekből

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...