Készíts magadnak hajápolót száraz hajra!

Ha száraz a hajad, nem kell feltétlenül drága csodaszereket vásárolnod, hogy ismét selymes és bársonyos tapintású legyen. Nézz körül a konyhában vagy a kamrában, és keverj magadnak hajpakolást!

Avokádó

Száraz hajra kiváló megoldás lehet az avokádókúra, a pakolást használd rendszeresen, és elfelejtheted a sprőd, töredezett hajszálakat.

Hámozz meg, és villával törj össze egy avokádót, keverj hozzá kevés olíva- vagy napraforgóolajat és néhány csepp citromlevet. A masszát masszírozd be a száraz hajadba és fejbőrödbe, és hagyd fenn 20-30 percig, ezután öblítsd ki alaposan, és mosd meg samponnal.

NoSalty-tipp: Az avokádópakolás a töredezett hajvégekre is hatékony gyógymód!

Shea-vaj

A shea-vaj manapság nagyon népszerű a kozmetikai iparban, száraz bőrre és hajra alkalmas készítményeknek lehet alapanyaga. A natúr shea-vaj drogériákban és bioboltokban is kapható, így „gyárthatsz” belőle magadnak klassz hajpakolást!

Melegítsd fel a kezedben egy darab shea-vajat, és masszírozd alaposan a hajadba és a fejbőrödbe, hagyd hatni 20-30 percig, majd öblítsd le, és mosd meg samponnal. A különleges vajban található értékes hatóanyagok újra puhává varázsolják a tincseidet.

NoSalty-tipp: Egy kevés shea-vaj hajfixálónak is kiváló, ráadásul nem is szárítja a hajadat, mint a bolti. Használd úgy, mint egy hagyományos hajzselét!

Olívaolaj

Szárazak a tincseid? Próbáld ki az olajpakolást! Az olaj ugyanis mélyen behatol a haj struktúrájába, és belülről táplálja a hajszálakat, így az olajos ápolás után a hajad olyan lesz, mint az álom.

Keverj össze 50 ml olívaolajat és 25 csepp rozmaringolajat, majd kend a nedves, de nem vizes hajadra! Hagyd 1 órát hatni, majd mosd meg a szokásos módon. A hatást fokozhatod, ha egy felmelegített kendővel vagy törülközővel tekered be a fejedet.

NoSalty-tipp: Olívaolaj helyett kókusz-, avokádó-, mandula- vagy ricinusolajat is használhatsz, hogy a tincseid bársonyosabbak legyenek.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...