Így készíts körömerősítőt házilag!

Nem kell több ezer forintot költened drága körömlakkokra, hiszen elég, ha egy szimpla átlátszóba beledobsz pár értékes hozzávalót.

Ha gyakran fested a körmeidet, vagy mostanában többet érintkeztél tisztítószerekkel, akkor könnyedén előfordulhat, hogy meggyengültek, berepedeztek akörmeid. Ezt a problémát könnyedén orvosolhatod, hiszen otthon is egyszerűen készíthetsz körömerősítő lakkot.

Hozzávalók:

Így készítsd el

Öntsd a körömlakkot a nagyobb üvegbe úgy, hogy nagyjából a harmadáig megtöltse! Ezek után törd fel az E-vitaminos kapszulát, majd öntsd a lakkhoz! Pucold meg a fokhagymákat, majd rakd őket 15 percre forró vízbe, aprítsd fel őket, és egészen addig folytasd, míg pasztaszerű állagot nem kapsz! Öntsd bele a vitaminos keverékbe, majd add hozzá a citromlevet is! Ha kész vagy, zárd le az üveget, alaposan rázd össze, és lakkozd ki vele a körmeidet!

Így használd

A körömerősítő lakkot egy hónapig alkalmazd, méghozzá úgy, hogy három napig fent hagyod, majd lemosod, egy nap szünetet tartasz, és újra felkened. A pihenőnapokon masszírozz olívaolajból és mandulaolajból készült keveréket a körmeidbe, ezzel is erősítve azokat.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...