Készíts házilag orvosi szájmaszkot

Sajnos gyorsan elfogytak a patikában kapható orvosi maszkok, de aggodalomra semmi ok, mert házilag is tudsz készíteni olyat, amivel másokat megóvhatsz.

A kézfertőtlenítő és tisztítószerek után a szájmaszkokat kezdte el mindenki rohamosan felvásárolni, így elég gyorsan elfogytak. Azonban nem kell megijedni, mert csakúgy, mint a kézfertőtlenítőt, ezt is el tudod otthon készíteni.

FONTOS:

Ezek a fajta szájmaszkok nem óvnak meg a vírustól, de meggátolhatják, hogy tovább terjeszd a vírusokat, baktériumokat.

Konyhai papírtörlő:

  • 3 darab papírtörlő
  • tűzőgép
  • 2 darab hajgumi

Tedd össze a 3 darab papírtörlőt, és hajtsd össze hosszában, 3 részre osztva , harmonikaszerűen. Mind a két végéhez tűzd oda a hajgumikat, majd ha készen vagy, zárd le a végét a tűzőgéppel.

Pamutvászonból:

  • pamutvászon
  • kalapgumi
  • cérna
  • olló
  • vonalzó
  • gombostű

Mérj ki vonalzóval a pamut anyagból három 20x16 cm-es téglalapot, majd a hosszabbik oldalakon hajts be 1-1 centit, és vasald is le azt. A hajlított szélektől 7 mm távolságban varrd hozzá a behajlított anyagrészt az anyaghoz.

A téglalap rövidebb oldalán alulról kimérve 4,5 centiméteres anyagszakaszon hajtogasd be az anyagot 1 centinként, harmonikaszerűen. A hajtások rögzítésére használj gombostűket, és lazán férceld le ezeket. A redőzés azért szükséges, hogy a maszk rendesen illeszkedjen az archoz! Úgy három hajtás elég erre a célra.

Vágj le szájmaszkonként 2x20 cm darabot a gumiból, és a végeire köss csomót. A maszk rövidebb oldalainak csücskeihez varrd hozzá a gumikat úgy, hogy a fül mögé akasztva megtartsa az orrunk és a szánk előtt a maszkot.

Persze vannak más módszerek is – mutatunk nektek még pár videót:

Ezeket olvastad már?

via

via

Címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...