Több kellemes mellékhatása is van, ha nekiállsz otthon kertészkedni

Egy friss kutatásból kiderült, hogy bizony a közérzetedre is hatással van, ha rendszeresen tevékenykedsz a kertben.

A kertészkedés nemcsak azért nagyon jó, mert gyönyörű lesz tőle a környezeted, hanem azért is, mert jótékony hatással van a mentális és a fizikai jólétedre is. A brit Királyi Kertészeti Társaság (RHS) tanulmánya szerint ráadásul igen jelentősen csökkenti a szorongást is, ha minden nap tevékenykedsz a kertben. Kutatásukból kiderült, hogy 4,2 százalékkal alacsonyabb azok stressz-szintje, akik minden nap kertészkednek, mint azoké, akik egyáltalán nem – írja telex.hu

Több kellemes mellékhatása is van, ha nekiállsz otthon kertészkedni

A tanulmányból az is kiderül, hogy a rendszeres kerti munka javítja a közérzetet, továbbá ugyanolyan pozitívan hat a testre, mint az erőteljes mozgás (például a futás vagy kerékpározás). A kutatás szerint ezeket a pozitív hatásokat már heti két-három alkalomnyi kertészkedéssel tapasztalhatja az ember.

Dr. Lauriane Chalmin-Pui, az RHS kutatásának vezető szerzője azt mondta:

Ez volt az első alkalom, hogy tesztelték a kertészkedés hatásait, a bizonyítékok pedig azt mutatják, hogy minél gyakrabban kertészkedik az ember, annál jelentősebb egészségügyi előnyökhöz jut.

Szóval érdemes lehet belevágni a kertészkedésbe, mint hobbi, ha van rá lehetőséged, hiszen a környezetedet is széppé varázsolod, illetve a minimális testmozgást is beiktatod ezzel az életedbe, arról nem is beszélve, hogy a stressztől is megszabadulsz.


Még több kertészkedés:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...