A keresztény, tojásos csodapite ámulatba ejtett titeket, és egy zseniális új konyhai eljárást is bemutattunk

Múlt héten mindent megtettünk azért, hogy tökéletes legyen a húsvéti ünnep: összeszedtük a legjobb tojásfestési praktikákat, segítettünk, hogyan állítsátok össze a menüt, és több kalácsfonási technikát is mutattunk!

  1. Húsvéti menü lépésről lépésre: a bombabiztos terv, amivel biztos nem fogsz elúszni
    1.

    Húsvéti menü lépésről lépésre: a bombabiztos terv, amivel biztos nem fogsz elúszni

    Sajnos minden ünnep velejárója a sok teendő miatti stressz. Megfelelő tervezéssel azonban minden könnyedén megy majd, nyugodtabban készülhetünk a húsvétra a családtagokkal.

  2. Így használd fel okosan a serpenyőd aljára ragadt finomságokat
    2.

    Így használd fel okosan a serpenyőd aljára ragadt finomságokat

    Egy konyhai eljárás, amit lehet, hogy sokan nem ismernek vagy nem használnak, pedig csodákra képes. Kiderül, mi is az a „deglazing”, és miért fontos.

  3. Azta'Pasta – Torta Pasqualina, a keresztény, tojásos csodapite
    3.

    Azta'Pasta – Torta Pasqualina, a keresztény, tojásos csodapite

    Ha húsvét, akkor kereszténység, ha kereszténység, akkor (többek közt) Olaszország, ha olasz húsvét, akkor Torta Pasqualina.

  4. Húzz bele a tojásfestésbe, mutatjuk az idei legcsodásabb DIY-technikáinkat
    4.

    Húzz bele a tojásfestésbe, mutatjuk az idei legcsodásabb DIY-technikáinkat

    Ha idén saját készítésű tojásokkal szeretnéd dekorálni a lakásodat, akkor azt javasoljuk, hogy ezeket a technikákat mindenképpen próbáld ki!

  5. 5 étel, aminél nagyon nem mindegy, mikor sózod meg
    5.

    5 étel, aminél nagyon nem mindegy, mikor sózod meg

    Azt hinnénk, sózni sosem késő, pedig valójában nagyon is fontos, mikor kerül bele az ételízesítő készülő fogásunkba. Legyen szó akár tésztáról, húsról vagy zöldségekről, most eláruljuk, mikor van itt az ideje a sózásnak!

  6. Izgalmas húsvéti sütik a világ körül, ha idén kipróbálnál valami újat
    6.

    Izgalmas húsvéti sütik a világ körül, ha idén kipróbálnál valami újat

    A húsvéti foszlós fonott kalács valójában verhetetlen, de hallottál már a mazurekről vagy az olaszok galambformájú kalácsáról? Mutatjuk a sütiket a világ minden tájáról!

  7. Húsvéti sonkalé: így őrizd meg az ünnepi ízeket a későbbi főzéshez
    7.

    Húsvéti sonkalé: így őrizd meg az ünnepi ízeket a későbbi főzéshez

    Évente visszatérő dilemma, hogy mihez kezdjünk a több liternyi sonkalével. Mielőtt a lefolyóba öntenénk, olvassuk el az itt felsorolt ötleteket.

  8. Húsvéti kalács: három-, hat-, sőt, kilencfonatú technikát is mutatunk
    8.

    Húsvéti kalács: három-, hat-, sőt, kilencfonatú technikát is mutatunk

    A kalácsfonás sok mindenkit elrettent, pedig nem is akkora ördöngösség szép fonatokat készíteni, csak gyakorolni kell. Az alábbi összefoglaló videó segít a mesterség elsajátításában. A közelgő húsvéti ünnepeken be is vethetjük a tanultakat!

  9. Ezért esszük ezt a 6 ételt húsvétkor a hagyomány szerint
    9.

    Ezért esszük ezt a 6 ételt húsvétkor a hagyomány szerint

    A húsvéti szokásoknak is megvan a mélyre nyúló gyökerük, ezzel együtt azoknak az ételeknek és italoknak is, amelyeket ilyenkor fogyasztunk. Vegyük sorra, mik azok, amik az ünnepen rendszerint az asztalra kerülnek, és miért.

  10. Amikor kell egy csepp savanyú: az ECET sokkal több ételben elkel, mint hinnéd
    10.

    Amikor kell egy csepp savanyú: az ECET sokkal több ételben elkel, mint hinnéd

    Így tavasszal talán több konyhában előkerül az ecet, elsősorban saláták önteteihez. Sokkal több rejlik azonban ebben a hozzávalóban, mint hisszük.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...