-
1.
Húsvéti menü lépésről lépésre: a bombabiztos terv, amivel biztos nem fogsz elúszni
Sajnos minden ünnep velejárója a sok teendő miatti stressz. Megfelelő tervezéssel azonban minden könnyedén megy majd, nyugodtabban készülhetünk a húsvétra a családtagokkal.
-
2.
Így használd fel okosan a serpenyőd aljára ragadt finomságokat
Egy konyhai eljárás, amit lehet, hogy sokan nem ismernek vagy nem használnak, pedig csodákra képes. Kiderül, mi is az a „deglazing”, és miért fontos.
-
3.
Azta'Pasta – Torta Pasqualina, a keresztény, tojásos csodapite
Ha húsvét, akkor kereszténység, ha kereszténység, akkor (többek közt) Olaszország, ha olasz húsvét, akkor Torta Pasqualina.
-
4.
Húzz bele a tojásfestésbe, mutatjuk az idei legcsodásabb DIY-technikáinkat
Ha idén saját készítésű tojásokkal szeretnéd dekorálni a lakásodat, akkor azt javasoljuk, hogy ezeket a technikákat mindenképpen próbáld ki!
-
5.
5 étel, aminél nagyon nem mindegy, mikor sózod meg
Azt hinnénk, sózni sosem késő, pedig valójában nagyon is fontos, mikor kerül bele az ételízesítő készülő fogásunkba. Legyen szó akár tésztáról, húsról vagy zöldségekről, most eláruljuk, mikor van itt az ideje a sózásnak!
-
6.
Izgalmas húsvéti sütik a világ körül, ha idén kipróbálnál valami újat
A húsvéti foszlós fonott kalács valójában verhetetlen, de hallottál már a mazurekről vagy az olaszok galambformájú kalácsáról? Mutatjuk a sütiket a világ minden tájáról!
-
7.
Húsvéti sonkalé: így őrizd meg az ünnepi ízeket a későbbi főzéshez
Évente visszatérő dilemma, hogy mihez kezdjünk a több liternyi sonkalével. Mielőtt a lefolyóba öntenénk, olvassuk el az itt felsorolt ötleteket.
-
8.
Húsvéti kalács: három-, hat-, sőt, kilencfonatú technikát is mutatunk
A kalácsfonás sok mindenkit elrettent, pedig nem is akkora ördöngösség szép fonatokat készíteni, csak gyakorolni kell. Az alábbi összefoglaló videó segít a mesterség elsajátításában. A közelgő húsvéti ünnepeken be is vethetjük a tanultakat!
-
9.
Ezért esszük ezt a 6 ételt húsvétkor a hagyomány szerint
A húsvéti szokásoknak is megvan a mélyre nyúló gyökerük, ezzel együtt azoknak az ételeknek és italoknak is, amelyeket ilyenkor fogyasztunk. Vegyük sorra, mik azok, amik az ünnepen rendszerint az asztalra kerülnek, és miért.
-
10.
Amikor kell egy csepp savanyú: az ECET sokkal több ételben elkel, mint hinnéd
Így tavasszal talán több konyhában előkerül az ecet, elsősorban saláták önteteihez. Sokkal több rejlik azonban ebben a hozzávalóban, mint hisszük.
A keresztény, tojásos csodapite ámulatba ejtett titeket, és egy zseniális új konyhai eljárást is bemutattunk
Múlt héten mindent megtettünk azért, hogy tökéletes legyen a húsvéti ünnep: összeszedtük a legjobb tojásfestési praktikákat, segítettünk, hogyan állítsátok össze a menüt, és több kalácsfonási technikát is mutattunk!