Készíts ízletes mini képviselőfánkokat olyan egyszerűen, mint mi!

Különleges, egyszerű de nagyszerű mini képviselőfánk-receptet hoztunk, amellyel feldobhatjátok a farsangi hétvégéket!

Bár az égetett tészta sokaknak nagy mumusa, az arányok betartásával és egy kis odafigyeléssel nem nehéz elkészíteni a képviselőfánk alapját. Ezt az egyszerű alapanyagokból álló fánktésztát egy selymes vaníliás krémmel töltjük meg, a végeredmény pedig olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogynak a mini sütemények.

Hozzávalók az égetett tésztához: 14 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 2.5 dl víz, 3 db tojás

Hozzávalók a vaníliakrémhez: 0.5 db vanília, 3 db tojássárgája, 5 dl tej, 3 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő

Készítsünk elő 150 ml habtejszínt is!

Az égetett tészta elkészítésénél a vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet, és kis lángon kevergetni kezdjük. Akkor jó, ha gombócba áll össze, és az edény alján vékony filmréteg van.

Levesszük a tűzről, és hozzáadunk egy tojást, majd kézi mixerrel eldolgozzuk. A másik két tojással is így teszünk, de egyesével dolgozzunk.

Ha kész, habzsákba töltjük, és féltojásnyi halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és a sütő aljába teszünk egy kis fazék vizet. 35-40 percig sütjük, míg szép aranyszínű lesz.

A vaníliakrémhez a vanília rúdját kikaparjuk, és beletesszük a 4 deci tejbe. Kis lángon felforraljuk.

A tojássárgákat a cukorral és a keményítővel kikeverjük, és hozzáadjuk a maradék 1 deci tejet. Csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejhez, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Legalább langyosra hűtjük. Habzsákba töltjük. A fánkocskákat félbevágjuk, a vaníliakrémet belenyomjuk. A krém tetejére kanalazhatunk egy kis habtejszínt is, ehhez verjük fel a habtejszínt, kanalazzuk rá a vaníliakrém tetejére, majd utolsó lépésként tegyük fel a fánk kalapját is!

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki örülne neki!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Másféle édességet készítenél? Íme néhány szuper tipp és recept!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...