10 kenyérmentő recept, ha maradt otthon egy kiszáradt vekni

Kevés szomorkásabb látvány akad annál, mint amikor az ember kinyitja a kenyértárolót, és a friss, ropogós héjú és foszlós bélű péktermék helyett egy száraz, kőkemény darabot talál. Ilyenkor nincs más hátra, a kenyérmentő receptek irányába kell fordulni.

Ahány ház, annyi kenyérmentő recept, mondhatnánk, hiszen egész biztosan minden konyhának megvan a maga maradékokat felhasználó eljárása. Készülhet a megszikkadt péktermékből rakottas, fasírt és még oly' sok minden más is – egy sor kenyérmentő recept segít most a pazarláscsökkentésben.

  1. 1.

    Töltött hagyma

  2. 2.

    Gyors töltelék húsok mellé

  3. 3.

    Sütőben sült sajtos bundás kenyér

  4. 4.

    Strata, a maradékmentő olasz kenyérrakottas

  5. 5.

    Töltött tök (hús nélkül)

  6. 6.

    Canderli – olasz gombócleves

  7. 7.

    Cukkinis-zöldspárgás strata (olasz kenyérrakottas)

  8. 8.

    Fűszeres paradicsomleves sajtos krutonnal

  9. 9.

    Pappa al pomodoro (Toszkán paradicsomleves)

  10. 10.

    Paradicsomos padlizsánfasírt

Még több kenyérmentő recept vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...