6 étel, amit kenyérformában készíthetsz, pedig nem kenyér

A szekrényben árválkodó sütőedényeink jóval többre képesek, mint gondolnánk. Hagyjuk őket kibontakozni különböző kreatív receptek keretein belül – legyen az aktuális kísérleti alanyunk a kenyérforma!

Volt egy bizonyos év – amiről sokan inkább nem szeretünk beszélni – amikor is a házi kenyérsütés igen népszerűvé vált. Ebből az időszakból, esetleg korábbról, de igen valószínű, hogy legtöbbünk háztartásában fennmaradt egy árva kenyérforma, amit talán már nem használunk olyan intenzíven, mint korábban. Változtassunk ezen, vegyük elő újra a hosszúkás sütőedényt, és vessük be különböző formabontó recepteknél: akkor is készülhetnek kenyérformában, ha nem (feltétlenül) kenyerek.

Nézd meg galériánkban a kenyérformában készíthető recepteket!

Receptek, amelyek kenyérformában készülhetnek:

Kalácskenyér

Én azt mondom, hogy szinte elronthatatlan, és még fonni sem kell, mégis csinos lesz a végeredmény! Kalács helyett rendszeresen ezt sütöm, mert jobban szeletelhető, és iszonyú finom!

Mákosguba-süti kenyérformában

Ezúttal egy picit átgondolt, sütivé alakított mákos gubát hoztunk nektek, amit kalácsból készítettünk, és mascarponéval turbóztunk fel. Mivel hidegen fogyasztandó recept, érdemes ...

Egybesült lencsés gombafasírt

Egyes egybensült húskenyerek elbújhatnának a most bemutatkozó gombás, lencsés, diós fasírt elől. Persze ez nem verseny. Készítsük el mindenesetre az alábbi gombafasírtot akkor, ha ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha készen állsz még több hajmeresztő konyhai ötletre:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...