Kiderült, miért vásárolnak kevesebb pékárut a magyarok

Az éves átlagos kenyérfogyasztás fejenként 72 kilogrammról 50-52 kilogrammra csökkent Magyarországon.

„Az elmúlt években folyamatosan csökkent a kenyérfogyasztás Magyarországon a koronavírus-járvány, a háború és az infláció miatt. Az éves átlagos kenyérfogyasztás fejenként 72 kilogrammról 50-52 kilogrammra csökkent" – olvasható a Trade magazin cikkében.

Kiderült, miért vásárolnak kevesebb pékárut a magyarok

A kenyérfogyasztás visszaesésének oka a megemelkedett árakban rejlik

A KSH felmérése alapján a kenyér egy év alatt 52,7 százalékkal drágult.

Hiába kezdődött meg a gabonaárak csökkenése, ennek hatását a fogyasztók sajnos még nem érzékelik a liszt és a kenyér fogyasztói árában.

Ezenfelül továbbra sem szolgálhatunk jó hírekkel, ugyanis a szakértők szerint a közeljövőben még nem várható a sütőipari termékek árának enyhülése, hiszen más költségelemek növekedése még mindig jelentős tényező.

Forrrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...