Kiderült, miért vásárolnak kevesebb pékárut a magyarok

Az éves átlagos kenyérfogyasztás fejenként 72 kilogrammról 50-52 kilogrammra csökkent Magyarországon.

„Az elmúlt években folyamatosan csökkent a kenyérfogyasztás Magyarországon a koronavírus-járvány, a háború és az infláció miatt. Az éves átlagos kenyérfogyasztás fejenként 72 kilogrammról 50-52 kilogrammra csökkent" – olvasható a Trade magazin cikkében.

Kiderült, miért vásárolnak kevesebb pékárut a magyarok

A kenyérfogyasztás visszaesésének oka a megemelkedett árakban rejlik

A KSH felmérése alapján a kenyér egy év alatt 52,7 százalékkal drágult.

Hiába kezdődött meg a gabonaárak csökkenése, ennek hatását a fogyasztók sajnos még nem érzékelik a liszt és a kenyér fogyasztói árában.

Ezenfelül továbbra sem szolgálhatunk jó hírekkel, ugyanis a szakértők szerint a közeljövőben még nem várható a sütőipari termékek árának enyhülése, hiszen más költségelemek növekedése még mindig jelentős tényező.

Forrrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...