5 alapanyag, ami a legszerényebb kenyértésztát is ízessé teszi

A házi kenyérsütés manapság már olyan elterjedt tevékenység, mint a lekvárfőzés – alapból a minőségi kenyér felértékelődött, sőt, elvárttá vált, így otthon is mindig nagyot szeretnénk alkotni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, vessük be az alábbi egyszerű alapanyagokat, hadd ragyogjon tőlük a vekni!

Egy igazán jó és minőségi kenyérhez nem kell más, mint liszt, víz és só – hangoztatják a különböző újhullámos pékségek és kovászblogok. Természetesen igazuk van, nincs semmi rossz a megbízható alapok melletti megmaradásban, de ha egyszer házi pékként beleunnánk ebbe fenenagy, szinte aszkétikus purizmusba, akkor bátran kezdjünk el kísérletezni jól bevált kenyérreceptünkkel. Adjunk némi karaktert, mélységet a vekninek, ébresszük fel kívül-belül a kenyeret az alábbi alapanyagok egyikével!

Nézd meg galériánkban a kenyértésztába keverhető alapanyagokat, kattints a tippekért a képre!

Ínycsiklandó házikenyér-receptek, ha megjött a kedved a sütéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ébreszd fel a főztöd alábbi tippjeink segítségével:

Címlapról ajánljuk

További cikkek