A magyarok új kedvenc hobbija miatt került bajba a kenyér

Érdekes következményei vannak annak, hogy az emberek a járvány óta kenyérsütési lázban égnek, illetve hogy takarékoskodni kezdtek.

Visszaesett a kenyérfogyasztás, és ezt a koronavírus-járvánnyal és annak hosszabb távú hatásaival kötik össze a szakértők – írja a Telex. Az idén a malmok is kevesebbet búzát őröltek a tavalyihoz képest, nem kevesebb, mint 15-20 százalékkal, ennek pedig több oka is lehet:

  • a pandémiával együtt járó korlátozások hatására kevesebb élelmiszer (és kenyér) fogyott
  • a háztartások takarékosabb felfogásra kapcsoltak
  • sokan átálltak az otthoni kenyérsütésre
  • az iskolák és különféle menzák bezárása miatt is visszaesett a kereslet

Házi kenyér, élesztő nélkül

Üres polcokkal szemezel a pékségben? Pont előtted kapták le az utolsó élesztőt a boltban? Na, akkor ez a gyors recept pont Neked készült! Se élesztő, se kovász, mindössze 5 ...

Ír szódás kenyér

Március 17-e Szt. Patrik napja, az írek világszerte megült nemzeti ünnepe. Szt. Patrik 387 körül született Britanniában és 461. március 17-én halálozott el. 16 éves korában ír ...

Cukkinikenyér Kittitől

Nem kalács, nem kenyér, de valami péksütiszerű finomságra vágytunk. A neten barangolva találtam rá erre a receptre, ami elsőre nagyon furcsának tűnt, de a sejtésem beigazolódott: isteni ...

Jelenleg a piacon nincs nagy mozgás, a kereskedők már korábban megvásárolták az exportra szánt árut, most ezek szállítása folyik

– mondta el Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Sajnos lisztáremelkedés is várható, aminek mértéke valamikor az aratás után tisztázódhat - az induló búzaárak sosem látott magasságban vannak: tonnánként 60-62 ezer forint körül mozognak, aminek szintén több oka is lehet: olajáremelkedés, chiphiány, konténerdrágulás, illetve a hazai jövedéki adóváltozás vagy a forint árfolyama.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...