Ez okozza a kenyér további komoly drágulását

A kenyár ára már most is szinte vállalhatatlan szinteken van, azonban sajnos további drágulás várható a péktermékek világában. De vajon miért?

A kenyér pár hónap alatt megfizethető alapélelmiszerből költséges, drága mulatsággá vált, és a legújabb hírek szerint sajnos ennek a kálváriának még közel sincs vége. Számítások szerint további 30-40%-os áremelkedésre lehet számítani a kenyér esetében, bizonyos összetett okokból kifolyólag.

Ez okozza a kenyér további komoly drágulását

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége jelentette, hogy számításaik szerint további 30-40%-os áremelkedés várható a péktermékek esetében. Az okok között felsorolták:

  • az elrugaszkodó energiaárakat,
  • az egyre komolyabb szárazságot
  • és az ebből következő gyenge gabonatermést.

Az ATV Híradójában egy Zala megyei pékmester is megszólalt a hírrel kapcsolatban. Mint mondta, kénytelen bezárni a boltját, mivel a villanyszámlája augusztustól a háromszorosára emelkedne.

Olyan magas lesz augusztus elsejétől az áramszámlám, hogy azt már én nem fogom tudni kitermelni, úgyhogy sajnos be kell, hogy zárjam a műhelyt. Nem tudok tovább árat emelni, mert a környéken nincsenek olyan emberek, akik képesek lennének megfizetni a minőséget

– nyilatkozta a csatornának.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...