Ez okozza a kenyér további komoly drágulását

A kenyár ára már most is szinte vállalhatatlan szinteken van, azonban sajnos további drágulás várható a péktermékek világában. De vajon miért?

A kenyér pár hónap alatt megfizethető alapélelmiszerből költséges, drága mulatsággá vált, és a legújabb hírek szerint sajnos ennek a kálváriának még közel sincs vége. Számítások szerint további 30-40%-os áremelkedésre lehet számítani a kenyér esetében, bizonyos összetett okokból kifolyólag.

Ez okozza a kenyér további komoly drágulását

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége jelentette, hogy számításaik szerint további 30-40%-os áremelkedés várható a péktermékek esetében. Az okok között felsorolták:

  • az elrugaszkodó energiaárakat,
  • az egyre komolyabb szárazságot
  • és az ebből következő gyenge gabonatermést.

Az ATV Híradójában egy Zala megyei pékmester is megszólalt a hírrel kapcsolatban. Mint mondta, kénytelen bezárni a boltját, mivel a villanyszámlája augusztustól a háromszorosára emelkedne.

Olyan magas lesz augusztus elsejétől az áramszámlám, hogy azt már én nem fogom tudni kitermelni, úgyhogy sajnos be kell, hogy zárjam a műhelyt. Nem tudok tovább árat emelni, mert a környéken nincsenek olyan emberek, akik képesek lennének megfizetni a minőséget

– nyilatkozta a csatornának.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...