Ez okozza a kenyér további komoly drágulását

A kenyár ára már most is szinte vállalhatatlan szinteken van, azonban sajnos további drágulás várható a péktermékek világában. De vajon miért?

A kenyér pár hónap alatt megfizethető alapélelmiszerből költséges, drága mulatsággá vált, és a legújabb hírek szerint sajnos ennek a kálváriának még közel sincs vége. Számítások szerint további 30-40%-os áremelkedésre lehet számítani a kenyér esetében, bizonyos összetett okokból kifolyólag.

Ez okozza a kenyér további komoly drágulását

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége jelentette, hogy számításaik szerint további 30-40%-os áremelkedés várható a péktermékek esetében. Az okok között felsorolták:

  • az elrugaszkodó energiaárakat,
  • az egyre komolyabb szárazságot
  • és az ebből következő gyenge gabonatermést.

Az ATV Híradójában egy Zala megyei pékmester is megszólalt a hírrel kapcsolatban. Mint mondta, kénytelen bezárni a boltját, mivel a villanyszámlája augusztustól a háromszorosára emelkedne.

Olyan magas lesz augusztus elsejétől az áramszámlám, hogy azt már én nem fogom tudni kitermelni, úgyhogy sajnos be kell, hogy zárjam a műhelyt. Nem tudok tovább árat emelni, mert a környéken nincsenek olyan emberek, akik képesek lennének megfizetni a minőséget

– nyilatkozta a csatornának.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!