Kiderült, csökken-e mostanában a kenyér ára

Több alapélelmiszer ára is csökkent az elmúlt időszakban, így a szakértő most elárulta, ugyanez a tendencia várható-e a kenyér esetében is.

Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az energia, a szállítás és a munkabér költsége, amelyek mind nagyban befolyásolják a sütőipari termékek árát. Ezt a helyzetet tovább nehezíti, hogy az ágazat már régóta több megoldatlan problémával küzd – írja az Agrárszektor.

Kiderült, miért nem fog csökkenni a kenyér ára

Jelentős nyomás nehezedik a sütőiparra

Az ágazat képviselői szerint a vásárlók részéről nagy nyomás nehezedik a sütőiparra, hogy csökkenjenek a termékek árai.

Ám erre rendkívül kevés az esély – mondta Raskó György. Ennek többek között, a korábban említett megnövekedett energia-, szállítás- és munkabér-költségek az oka. De a visszaesett fogyasztás és a búzakészletek fogyatkozása sem segít a helyzeten. Sőt, az ágazat már évek óta arra számít, hogy csökkenteni fogják az áfát. Az ágazati szereplők ugyanis szeretnék a megtakarított összeget megtartani.

A kapacitás növelés segíthetne

Esetleg a kapacitások növelése jelenthetne megoldást a problémára, hiszen most a fogyasztáscsökkenés miatt lényegesen kevesebbet gyártanak az ágazat képviselői, mint amennyit tudnának. Ám kérdéses persze, hogy ha ez meg is valósulna, akkor a különféle kötelező akciókkal és különadóval sújtott kereskedelem mennyit lenne képes ebből átadni, írja a cikk.

A kenyér áránál azonban ilyen kapacitás-tartalék nincs, ezért nem is várható, hogy érdemben csökkenne az ára

– mutat rá az oldal.

A jelenlegi helyzetet tovább nehezíti, hogy manapság rendkívül sokféle kenyeret árulnak, így az 500 forintos klasszikus fehértől kezdve a csaknem kétezer forintos kilóáron értékesített minőségi, magvas kenyerekig mindenféle fajta kapható. Utóbbiak esetében már tényleg nagyon kevés az esély arra, hogy bármilyen árcsökkenés történjen.

Forrásunk volt.


További aktuális híreink:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...