13 kelt sütemény, amiért még hőségben is bekapcsolnánk a sütőt

Amikor nyáron annyi minden más édesség elvonja a figyelmünket, talán nem a kelt sütemény a legkeresettebb receptkategória. Pedig ilyenkor, a nagy melegben is megérdemlik, hogy befűtsük miattuk a konyhát: az alábbi receptek legalábbis mindenképpen.

Vannak az évnek olyan szakaszai, amikor a kelt sütemény népszerűbb lesz: például a húsvéti és karácsonyi ünnepkörök tájékán észlelhetünk nagyobb kiugrást. De milyen kár lenne az év többi hetét-hónapját bukta-, táska- vagy csigamentesen hagyni, nem? A nyári melegben se felejtsük el, hogy a kelt sütemény létezik, tegyük félre a pitéket, gyümölcsös muffinokat és morzsasüteményeket, és vegyük elő a nyújtódeszkát, a sodrófát, az élesztőt.

  1. 1.

    Svéd kardamomos csiga, azaz kardemummabullar

  2. 2.

    Mákvirág kalács

  3. 3.

    Szilvalekváros bukta a Hawelkából

  4. 4.

    Nutellás babka

  5. 5.

    Pávaszem süti

  6. 6.

    Dán vajas sütemény

  7. 7.

    Omlós fahéjas csiga

  8. 8.

    Milk bread, a japán kalács

  9. 9.

    Mázas meggyes kalács

  10. 10.

    Túrós batyu muffinsütőben készítve

  11. 11.

    Málnás kalács

  12. 12.

    Szatmári szilvalekváros kalács

  13. 13.

    Mázas málnás tekercsek

Még több kelt sütemény receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...