13 kelt sütemény, amiért még hőségben is bekapcsolnánk a sütőt

Amikor nyáron annyi minden más édesség elvonja a figyelmünket, talán nem a kelt sütemény a legkeresettebb receptkategória. Pedig ilyenkor, a nagy melegben is megérdemlik, hogy befűtsük miattuk a konyhát: az alábbi receptek legalábbis mindenképpen.

Vannak az évnek olyan szakaszai, amikor a kelt sütemény népszerűbb lesz: például a húsvéti és karácsonyi ünnepkörök tájékán észlelhetünk nagyobb kiugrást. De milyen kár lenne az év többi hetét-hónapját bukta-, táska- vagy csigamentesen hagyni, nem? A nyári melegben se felejtsük el, hogy a kelt sütemény létezik, tegyük félre a pitéket, gyümölcsös muffinokat és morzsasüteményeket, és vegyük elő a nyújtódeszkát, a sodrófát, az élesztőt.

  1. 1.

    Svéd kardamomos csiga, azaz kardemummabullar

  2. 2.

    Mákvirág kalács

  3. 3.

    Szilvalekváros bukta a Hawelkából

  4. 4.

    Nutellás babka

  5. 5.

    Pávaszem süti

  6. 6.

    Dán vajas sütemény

  7. 7.

    Omlós fahéjas csiga

  8. 8.

    Milk bread, a japán kalács

  9. 9.

    Mázas meggyes kalács

  10. 10.

    Túrós batyu muffinsütőben készítve

  11. 11.

    Málnás kalács

  12. 12.

    Szatmári szilvalekváros kalács

  13. 13.

    Mázas málnás tekercsek

Még több kelt sütemény receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...