Reggelire, uzsonnára, vendégségre mind kiváló választás lehet a kelt csiga, és ha az emberek nagy részét megkérdeznénk, milyen töltelékkel készítenék el ezeket a foszlós finomságokat, a válaszok valószínűleg a kakaó és a fahéj között oszlanának meg. És míg nincsen semmi kivetnivaló ezekben a klasszikus kelt csigákban, egy sor ízes lehetőséget hagyunk ki azzal, ha soha nem térünk el a töltelékek fősodrától. Kalandozzunk most egy kicsit, jöjjön pár izgalmas kombináció!
Nézd meg galériánkban a kelt csigák izgalmas töltelékeit:
Ezeket csavard a kelt csigába, ha már unod a kakaót
Túró+barack
Nem csak táskában landolhat a túró – a csigák hipnotikus vonalai közt is ugyanúgy helyet kaphat. Párosítsuk barackkal, minimálisan Rákóczi felé kacsintva: a gyümölcs kerülhet aszalt formában, lekvárként, de frissen is a túróhoz, amit pedig citromhéjjal, vaníliával ízesítsünk. A krém inkább legyen sűrűbb állagú, sőt, egy tojás hozzáadásával is gondoskodhatunk a tökéletes eredményről.
Mák+citrom
Akár a bejgli is eszünkbe juthat erről az ízkettősről, persze leginkább a csigavonalak miatt. A citrus és az olajos mag összeeresztése azonban nem csak a karácsonyi klasszikusban történik meg – általánosan elmondható, hogy a citrom és a mák jól állnak egymásnak. Amennyiben kelt csigába tennénk, készítsünk főtt, citromhéjjal határozottan ízesített mákkrémet, és azt kenjük a tésztára.
Kókusz+fehér csokoládé
Az erőteljesen édesebb ízek kedvelőinek biztosan tetszeni fog a kókuszos-fehércsokis csiga, bár a tradicionalisták is adhatnak neki egy esélyt, hátha. A legegyszerűbb tölteléket úgy kaphatjuk, ha fehércsokit és tejszínt 2:1 arányban összeolvasztunk, majd a kenhető krémet kókuszreszelékkel elkeverjük.
Íme néhány recept a kísérletezéshez:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több süteménysütési tipp és trükk: