Ebben az esetben tilos kelbimbót enni

A kelbimbó egyszerű elkészítése és enyhén édes, káposztára emlékeztető íze miatt sokak kedvence, de sokan persze ki nem állhatják. Viszont nem mindenkinek ajánlott.

A kelbimbó egy rendkívül sokoldalú zöldség, melyből leves, főzelék és rakott egytálétel is készülhet. De sokan fogyasztják gazdag tápanyagtartalma és alacsony kalóriatartalma miatt is.

Ebben az esetben tilos kelbimbót enni

Miért jó a kelbimbó?

A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, annak ellenére, hogy egy rendkívül tápláló és egészséges káposztaféle, amely számos jótékony hatással rendelkezik. Többek között nagyon gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, továbbá fogyasztása támogatja az egészséges emésztést is. Bár tényleg rengeteg jótulajdonsággal rendelkezik, mégis van ellenjavallata fogyasztásának.

Kelbimbó lengyelesen

Vajban pirított morzsába forgatás - ettől lenne ez lengyeles, bár én kicsit felturbóztam. Frissen készítettem, pirított kenyérkockákból, kevés kakukkfűvel és dióval, reszelt ...

Milyen esetben nem szabad fogyasztani a kelbimbót?

Mivel a kelbimbónak magas a K-vitamin-tartalma, ezért azoknak, akik véralvadásgátló gyógyszert szednek, érdemes óvatosan fagyasztania a zöldségből, hiszen csökkentheti ezen készítmény hatékonyságát.

Ezen kívül a kis káposztaféle goitrogén, vagyis gátolhatja, illetve megzavarhatja a pajzsmirigy működését, ami különösen akkor jelenthet gondot, ha valaki eleve pajzsmirigyproblémákkal küzd.

Persze ezek a problémák csak akkor merülnek fel, ha nagyobb mennyiségben fogyasztjuk a zöldséget. Kis mennyiségben valószínűleg nem okoz igazán problémát, sőt.

Mit készítsünk kelbimbóból?

Mint már említettük, a kelbimbó egy rendkívül sokrétű zöldség, így rengetegféleképpen elkészíthetjük. Fogyaszthatjuk köretként párolva vagy sütve, főzhetünk belőle ízletes levest, főzeléket vagy rakottast, de tésztához is hozzáadhatjuk. Igazából csak a képzeletünk szab határt.

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...