A pudingos sütik sztárja – Kekszes-pudingos szelet színesen, rétegesen!

Régi-új kedvenc a pudingos süti. Lehet sokat foglalkozni vele, házi krémet főzni hozzá, de minek, úgy jó, ahogy van, ne hagyjuk, hogy elveszítse az egyéniségét!

Mielőtt betörtek a külföldi receptek a magyar konyhákba, de már hozzájutottunk az élelmiszeripar gyorstermékeihez, szóval a tiramisu-korszak előtt is létezett otthoni krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke kétségtelenül a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a házi desszertek. Nagy üvegtálakban, babapiskótával vagy keksszel rétegezve, mindenki kedvence, a pudingos süti került a családi asztalra ünnepnapokon, hétvégeken, aztán a villámgyors elkészíthetősége miatt hétköznapokon. Most egy gyöngyszemet mutatunk be, a kekszes-pudingos szeletet.

Nézzük miből áll össze a színes-illatos finomság!

Legyen retró a javából a kekszes-pudingos sütid! Receptért kattints a képre!

Keksz

Olcsó, és mindenhol beszerezhető a háztartási keksz, ebből készítették nagyanyáink is a pudigos sütit, de ha kapunk kicsit kifinomultabb vajas kekszet, akkor inkább ezt pakoljuk meg a különböző ízesítésű pudingokkal. Téglalap vagy négyzet alakú, az mindegy, annyi lesz a különbség, hogy felvágás után a sütiszelet is a keksznek megfelelő szélességgel és hosszal rendelkezik majd.

Így lesz kilenc rétegű a kekszes-pudingos sütid, katt a képre, nyílik a galéria!

Tipp: három a magyar igazság, pudingrétegből is a hármas fogat a nyerő ebben a sütiben!

Puding

Van, aki kifejezetten a retró műízekre esküszik, nem is tudja mással elképzelni a kekszes-pudingos sütit – itt megjegyzendő, hogy ez esetben sima háztartási keksszel érdemes párosítani a pudingot. Szerencsére azért már vannak kicsit kifinomultabb termékek is, amelyekbe nemcsak mesterséges aroma kerül, hanem mondjuk eredeti vaníliamagok is. A csokipuding mindig necces, de ha kakaóval készül, akkor nyert ügyünk van. A harmadik színhez használhatunk puncsos, epres vagy málnás pudingport, talán a gyümölcsösök tudják még izgalmasabbá varázsolni a kész sütinket.

Ha jól kihűtötted, könnyű lesz vágni - a kekszes-pudingos szelet receptjéért kattints a képre!

Házilag?

Pudingot főzhetünk, és kekszet is tudunk otthon sütni, akkor biztosan csak olyan alapanyagok kerülnek a sütibe, amit mi szeretnénk, de valójában a eredetiségét, sajátosságát, lényegiségét, fő jellemzőjét csapjuk agyon ezzel a kekszes-pudingos sütinek. Ha jót akarunk, maradunk a bevált bolti pudingporoknál és kekszeknél.

Kicsit érdemes a hűtőben pihentetni, így megpuhul a keksz is - receptért katt a képre!

Díszítés

A sütink legfelső rétege keksz legyen. Ezt lehet egyedileg díszíteni. Egy kis tejszínhabot mindenképpen érdemes rátenni, ettől olyan előkelő cukrászsütis küllemet kap. Erre mehet egy kevés reszelt étcsoki vagy tortadara, ami pedig visszaadja a bolondos kinézetét, amilyen valójában a kekszes-pudingos szelet.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Kekszes-pudingos szelet - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...