Ez az oka, hogy lyukak vannak a kekszeken

A legkülönbözőbb sós nassolnivalók minden családi vagy baráti összejövetelen kötelezőnek számítanak – de megnéztük már valaha közelebbről ezeket, egészen pontosan a kedvenc krékereinket?

A sós kekszek, vagy úgynevezett krékerek, igen nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen csak úgy „etetik magukat” és szinte lehetetlen leállni velük. Remekül beillenek sörkorcsolyának, de egy borkóstolóra is ideálisak, vagy csak úgy, egy beszélgetés mellé is szívesen fogyasztunk ilyesmit. Annak ellenére azonban, hogy viszonylag gyakran eszünk ilyesmit – kivéve persze, ha a diétánk tiltja –, lehet, hogy még sosem vizsgáltuk meg alaposan ezeket a ropogtatnivalókat.

Ez az oka, hogy lyukak vannak a kekszeken

Ha közelebbről megnézzük ezeket a kekszeket, láthatjuk, hogy lyukak vannak rajtuk.

Akadnak olyan típusok, amelyeken több, amelyeken kevesebb, valamelyiken rendben sorakoznak, másokon pedig össze-vissza vannak – de mindegyiken megtalálhatók. Kevesen tudják, hogy ezek megléte egyáltalán nem esztétikai funkciót tölt be, sokkal inkább gyakorlati hasznuk van.

Ezeknek az apró lukaknak köszönhető ugyanis, hogy a krékerek felszínén nem jelennek meg buborékok. És ez sem csak azért fontos, hogy a kekszek jobban mutassanak: ha nem lennének a lyukak, akkor könnyebben előfordulhatna, hogy a kis krékerek nem sülnek meg rendesen. A lukakon keresztül ugyanis a gőz könnyebben tud távozni, így a keksz lapos marad, ahelyett, hogy sütiszerűen felemelkedne.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...