Görögdinnye és kecskesajt - Íme a saláta, ami túl szép ahhoz, hogy ennyire egyszerű legyen

Minél inkább benne vagyunk a nyárban, annál inkább szeretnénk ételeinkbe is belecsempészni a legszebb évszak ízeit. Egy egyszerű elemekből álló, együtt mégis ízbombaként robbanó receptet mutatunk, amely egészen biztosan nem okoz majd csalódást senkinek.

Ki állítja, hogy egy friss salátában nem férnek meg egymással az édes és a sós ízek, a zöldellő fűszernövények és a lédús, nyári gyümölcsök?

Végre a zöldségeseknél is elkezdtek egymáson tobzódni a hazai, kövér, mézédes görögdinnyék, és bár ez a gyümölcs magában is isteni, a gasztronómia világában számos olyan receptet találunk, amellyel még különlegesebb ízélményt hozhatunk létre a felhasználásával. A kecskesajt és a dinnye párosítása már önmagában is mennyei, ha viszont még egy kevés pisztáciát és néhány frissen szüretelt fűszernövényt is hozzáadunk, nem csak, hogy egy igazi ízbombát hozunk létre, de még látványra is tökéletes salátát kapunk!

A kecskesajtos görögdinnye-saláta teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Kecskesajtos görögdinnye-saláta pisztáciával és friss fűszernövényekkel

Amikre szükséged lesz: 1 kg görögdinnye (egy egész görögdinnye fele), 50 g kecskesajt, 30 g sótlan pisztácia, 1 marék menta (vagy bazsalikom, citromfű, verbéna), 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál, vörösborecet, 1 teáskanál só, bors ízlés szerint

Első lépésként aprítsuk fel nagyjából a fűszernövényeinket, tegyük mozsárba, és adjuk hozzá az olívaolajat és a durva sót. Körülbelül 10 percig őröljük, majd hagyjuk körülbelül 1 órán át szobahőmérsékleten állni. Vágjuk kockára a görögdinnyét, tegyük egy salátástálba, majd a hűtőszekrénybe.

Tegyük a pisztáciákat egy serpenyőbe, és lassú tűzön pirítsuk meg őket (nagyjából 5 percig).
Vegye ki a pisztáciát a serpenyőből, aprítsuk fel vagy törjük össze őket. Tegyük félre egy kis tálba. Morzsoljuk össze a kecskesajtot.

Az olívaolaj és a fűszernövények keverékét tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a vörösborecetet, majd keverjük össze. Ez lesz a vinaigrettünk.

Vegyük ki a görögdinnyét a hűtőszekrényből, adjuk hozzá a kecskesajtot, csepegtessük rá a vinaigrettet, szórjuk meg a pirított pisztáciával, majd ízlés szerint sóval, borssal. Keverjük össze és tálaljuk!

A kecskesajtos görögdinnye-saláta teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Kecskesajtos görögdinnye-saláta pisztáciával és friss fűszernövényekkel teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók: Hering András


Ezeket a nyári recepteket is próbáld ki!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...