6 édesség, amit mindenképpen dobj fel egy kis kávéval

Vannak, akik minden nap bögreszám döntik magukba a koffeines italt, míg mások csak az ízéért szeretik, abban azonban mindannyian megegyezhetünk, hogy kevés olyan édesség akad a világon, ami ne válna még istenibbé egy kis kávé hozzáadásával. Vegyünk hát sorra most párat erről a listáról!

Persze már alapból is tele vannak a szakácskönyvek különböző kávés édességek receptjeivel, ezeket ismerjük és kedveljük, nem vitás – ha ez pedig tényleg így van, akkor nem kell ám megállnunk ennél a határnál. Akadnak más olyan sütemények, krémek és egyéb nyalánkságok, amelyek ugyan önmagukban is igen jók, de még duplán azok lesznek egy-két löttyintésnyi kávétól. Teremtsünk egy egész új generációnyi kávés édességet, induljunk el az alábbi ötletek mentén!

6 édesség, amit mindenképpen dobj fel egy kis kávéval

Bármi, ami csokis

Igen, halmozni fogjuk az élvezetek, hisz’ önmagában még nem elég, hogy egy desszert csokoládés, legyen kávés is! De a viccet félretéve, tényleg nagyon jót tesz egy leheletnyi kávé minden csokis finomságnak, elmélyíti és komplexszé teszi azok aromáját, legyen szó tortáról, muffinról, pohárkrémről vagy fagylaltról.

Klasszikus vakondtúrás-torta

A púpos, földkupacra emlékeztető torta szerencsére jóval finomabb, mint egy tényleges vakondtúrás: tejszínes krémet és banánt rejt a gazdagon kakaós piskóta. Elkészíteni pedig a szó ...

Krémes

A klasszikus francia krémes karamellás kalapjában amúgy is szokott landolni némi kávé, találja meg hát az útját a sütemény más részeibe is. Pontosabban mutassuk meg neki az utat: keverjük bátran mind a habba (itt érdemes instant kávét feloldani a még folyékony tejszínben), mind a sárgakrémbe (itt magát a tejet ízesítsük).

Gesztenyés krémes

Habos kalap alatt gesztenyével spékelt vaníliakrém vár, a sütemény puha, kakaós piskótája lenyűgözően légies. Nagy szavak ezek egy alapvetően pofonegyszerű édességről, ami ...

Jugoszláv krémes

Ez szintén egy régi receptem. A sok új, divatos süti miatt viszont én is már elég régen készítettem el, pedig megéri, mert nagyon finom. Eredetileg a piskótát lapjában ketté kellene ...

Francia krémes, ahogy mi szeretjük

Nem túl édesszájú a család, de ha krémesről van szó, mindenki bevág egy jó nagy kockát belőle, ennek ugyan is nem tud ellenállni senki. Több receptet elkészítettem már ezek ...

Sajttorta

Lehet egy sajttorta kifejezetten kávés is, de nem muszáj elmennünk a végletekig, megtehetjük azt is, hogy a natúr sütemény egy részét egészítjük ki ízben. A morzsás alaphoz használjunk kávés kekszet vagy keverjünk egy kevés lefőzött, hideg kávét az olvasztott vajjal együtt a morzsához. Természetesen a krémben is landolhat valamennyi az italból.

Espressós-csokoládés sajttorta

Ha szeretitek a kávét és a csokoládét, akkor ennek a desszertnek az egyvelege lesz az új kedvencetek, egy könnyed sajttorta formában. Ropogós, kakaós sült kekszkéregből és ...

Csokoládés-kávés-krémsajtos torta

Piskóta helyett elkészíthetjük egy kekszes alappal: 150 g babapiskótát ledarálunk, majd elkeverjük 50 g csokoládéval és 45 g vajjal, amelyet vízfürdőben felolvasztottunk. Egy 26 cm ...

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Banánkenyér

Biztos volt már olyan, hogy a frissen kisült, még szinte langyos banánkenyerünk szeleteit falatozva nagyon megkívántunk egy bögre kávét… nos, ha tényleg előfordult már ilyen, az nem a véletlen műve. A kávé és a banán kiválóan illenek egymáshoz, tegyünk hát róla, hogy közelebbről is megismerhessék egymást a sütemény tésztájában.

Klasszikus banánkenyér

Ohh te csodás banánkenyér. A legjobb módja annak, hogyan használjuk fel a barna, megpöttyösödött banánokat a konyhapultról. Ez a klasszikus változat szaftos, puha, és rendkívül jól ...

Cukormentes banánkenyér

Borús téli napok ellen hoztunk nektek egy isteni finom és puha banánkenyeret, ami cukor és tej hozzáadása nélkül készül, és sokáig fogyasztható - tökéletes a megmaradt, megbarnult ...

Panna cotta

A remegős olasz pudingdesszert egyik legszimpatikusabb tulajdonsága a szerénység: a tejszín épphogy csak édes, gazdag aromája, amit maximum csak egy kis friss gyümölccsel érdemes kiegészíteni. Persze nem kell mindig ennyire visszafogottnak lenni: törjünk rá ajtóstul az ízlelőbimbóinkra, keverjünk kávét a panna cottába, megéri!

Panna Mocca

Már többször megcsináltuk itthon ezt a panna cottát, tényleg zseniális. Hirtelen jött ötletből egy kicsit tovább fejlesztettem. Hát mit mondjak, ez még zseniálisabb:) Egy könnyű, ...

Kókuszgolyó

Az apró falatnyi golyóbisok több szempontból is arra születtek, hogy némi kávé kerüljön a masszájukba. Alapból a kakaós vonalnak kiválóan áll ez a kiegészítés, és az esetleges rum jelenléte is megkívánhatja, hogy beleöntsünk a keverőtálba egy presszóscsészényi kávét. A legjobb az erős, hideg, korábban lefőzött fajta – akár a maradékot is felhasználhatjuk így.

Maradékmentő kókuszgolyó

Ki ne szeretné a kókuszgolyót? Gyermekkorunk nagy kedvence, aminek a közepéből mindig kipiszkáltuk a meggybefőttet. Ez a recept igazából úgy készült hogy benéztünk a spájzba, (a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Egyéb izgalmas konyhai ötletek várnak rád itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...