6 édesség, amit mindenképpen dobj fel egy kis kávéval

Vannak, akik minden nap bögreszám döntik magukba a koffeines italt, míg mások csak az ízéért szeretik, abban azonban mindannyian megegyezhetünk, hogy kevés olyan édesség akad a világon, ami ne válna még istenibbé egy kis kávé hozzáadásával. Vegyünk hát sorra most párat erről a listáról!

Persze már alapból is tele vannak a szakácskönyvek különböző kávés édességek receptjeivel, ezeket ismerjük és kedveljük, nem vitás – ha ez pedig tényleg így van, akkor nem kell ám megállnunk ennél a határnál. Akadnak más olyan sütemények, krémek és egyéb nyalánkságok, amelyek ugyan önmagukban is igen jók, de még duplán azok lesznek egy-két löttyintésnyi kávétól. Teremtsünk egy egész új generációnyi kávés édességet, induljunk el az alábbi ötletek mentén!

6 édesség, amit mindenképpen dobj fel egy kis kávéval

Bármi, ami csokis

Igen, halmozni fogjuk az élvezetek, hisz’ önmagában még nem elég, hogy egy desszert csokoládés, legyen kávés is! De a viccet félretéve, tényleg nagyon jót tesz egy leheletnyi kávé minden csokis finomságnak, elmélyíti és komplexszé teszi azok aromáját, legyen szó tortáról, muffinról, pohárkrémről vagy fagylaltról.

Krémes

A klasszikus francia krémes karamellás kalapjában amúgy is szokott landolni némi kávé, találja meg hát az útját a sütemény más részeibe is. Pontosabban mutassuk meg neki az utat: keverjük bátran mind a habba (itt érdemes instant kávét feloldani a még folyékony tejszínben), mind a sárgakrémbe (itt magát a tejet ízesítsük).

Sajttorta

Lehet egy sajttorta kifejezetten kávés is, de nem muszáj elmennünk a végletekig, megtehetjük azt is, hogy a natúr sütemény egy részét egészítjük ki ízben. A morzsás alaphoz használjunk kávés kekszet vagy keverjünk egy kevés lefőzött, hideg kávét az olvasztott vajjal együtt a morzsához. Természetesen a krémben is landolhat valamennyi az italból.

Banánkenyér

Biztos volt már olyan, hogy a frissen kisült, még szinte langyos banánkenyerünk szeleteit falatozva nagyon megkívántunk egy bögre kávét… nos, ha tényleg előfordult már ilyen, az nem a véletlen műve. A kávé és a banán kiválóan illenek egymáshoz, tegyünk hát róla, hogy közelebbről is megismerhessék egymást a sütemény tésztájában.

Panna cotta

A remegős olasz pudingdesszert egyik legszimpatikusabb tulajdonsága a szerénység: a tejszín épphogy csak édes, gazdag aromája, amit maximum csak egy kis friss gyümölccsel érdemes kiegészíteni. Persze nem kell mindig ennyire visszafogottnak lenni: törjünk rá ajtóstul az ízlelőbimbóinkra, keverjünk kávét a panna cottába, megéri!

Kókuszgolyó

Az apró falatnyi golyóbisok több szempontból is arra születtek, hogy némi kávé kerüljön a masszájukba. Alapból a kakaós vonalnak kiválóan áll ez a kiegészítés, és az esetleges rum jelenléte is megkívánhatja, hogy beleöntsünk a keverőtálba egy presszóscsészényi kávét. A legjobb az erős, hideg, korábban lefőzött fajta – akár a maradékot is felhasználhatjuk így.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Egyéb izgalmas konyhai ötletek várnak rád itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek