Apróság, amivel tudtodon kívül mérgezed a kávédat

A kávézás sokaknál reggeli rutin, ami nélkül el sem indulhat a nap. Az otthon készített kávé időhatékonyság és pénztárcakímélő szempontból is előnyösebb, mint a kávézókban és pékségekben kapható elviteles. Abba viszont kevesen gondolunk bele, hogy a kávéfőző rendszeres takarítása milyen fontos!

A kávéfőző takarítása nem tartozik a heti teendők közé a legtöbb háztartásban, pedig azzal, hogy megfeledkezünk erről az apróságról, akár meg is mérgezhetjük magunkat. A megfelelő higiénia az otthoni kávéfőzés során is elengedhetetlen, amit, ha elmulasztunk, komoly következményekkel is járhat.

A kávéfőző tisztítását nem lehet elkerülni

Egy tanulmány szerint a kávéfőző az 5. legalkalmasabb hely az otthonunkban arra, hogy csírák telepedjenek meg benne. Mindezek ellenére sokaknak nem tartozik a kávéfőzési szokásához az, hogy kitisztítsák magát az eszközt is.

Ezzel az aprósággal pedig nemcsak a baktériumoknak lehet búcsút inteni, de még a kávé is sokkal finomabb lesz egy tiszta gépben készítve!

Elsősorban a meleg és a nedvesség miatt tökéletes telephely a baktériumok számára a kávéfőző. A használati útmutató minden esetben kitér a készülék tisztítására, amit nem spórolhatunk el. Havonta egyszer érdemes túlesni rajta, ehhez pedig jó megoldás az is, ha a tartályt megtöltjük 2 deciliter hígítatlan ecettel 30 percre, majd elindítjuk a gépet. Ezután vízzel ugyanezt meg kell ismételni két-három alkalommal.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk